Ford, Toyota si Nissan vor reduce productia de vehicule in aceasta luna din cauza deficitului de cipuri

Sambata, 09 Ianuarie 2021, ora 07:39
4803 citiri
Ford, Toyota si Nissan vor reduce productia de vehicule in aceasta luna din cauza deficitului de cipuri
FOTO Facebook/Ford

Ford Motor, Toyota Motor si Nissan Motor au anuntat, vineri, 8 ianuarie, ca vor reduce productia de vehicule in aceasta luna, din cauza deficitului de semiconductori, devenind ultimii dintr-o serie de producatori auto afectati de lipsa cipurilor, pe fondul cresterii cererii in timpul crizei coronavirusului, transmite Reuters.

Honda Motor a anuntat la randul sau, vineri, ca productia sa din Japonia ar putea fi afectata de oferta insuficienta de semiconductori.

Producatorii de automobile si producatorii de electronice se confrunta cu o penurie globala de cipuri, deoarece cererea consumatorilor a revenit din cauza pandemiei coronavirusului, provocand intarzieri in productie.

Analistul Credit Suisse, Daniel Levy, a declarat intr-o nota de cercetare ca problemele legate de furnizarea cipurilor pot limita productia auto pe termen scurt pentru industrie.

Producatorul american de autovehicule Ford a declarat ca va opri productia la fabrica de asamblare din Louisville, Kentucky, care construieste SUV-urile Ford Escape si Lincoln Corsair, devansand o saptamana de pauza programata pentru mai tarziu in acest an.

Toyota va reduce productia de camionete de dimensiuni mari Tundra la uzina din San Antonio, Texas, dar purtatorul de cuvant Scott Vazin nu a stiut sa spuna imediat cu cate vehicule.

"Vom restrange productia", a spus el, adaugand ca nu vor fi afectate alte vehicule americane.

Ford a refuzat sa identifice furnizorul de cipuri si purtatoarea de cuvant Kelli Felker a declarat ca compania spera ca fabrica sa functioneze din nou saptamana urmatoare.

Nissan a declarat ca intentioneaza sa reduca productia Note, o masina electrica hibrida, la uzina Oppama din prefectura Kanagawa, Japonia, dar nu a oferit detalii cu privire la dimensiunea reducerii productiei.

Ziarul Nikkei a relatat ca Nissan isi va reduce, in ianuarie, productia de vehicule Note la uzina Oppama la aproximativ 5.000 de unitati, de la cele 15.000 de unitati planificate initial.

"Un deficit global de semiconductori a afectat achizitia de piese din sectorul auto. Ca urmare a acestui deficit, fabrica Oppama din Japonia va ajusta volumul in ianuarie, reducand productia Nissan NOTE ", a anuntat Nissan intr-un comunicat.

Grupul german Volkswagen a anuntat luna trecuta ca se confrunta cu o penurie in aprovizionarea cu semiconductori si ca va ajusta productia la uzinele din China, America de Nord si Europa.

Honda a inceput, de asemenea, "sa vada un anumit impact asupra aprovizionarii cu piese", a spus un purtator de cuvant al companiei. El a adaugat ca compania examineaza ajustarile productiei pentru fiecare model de masina.

Honda isi va micsora mai intai productia cu aproximativ 4.000 de unitati in aceasta luna, afectand in principal modelul subcompact Fit, fabricat la o uzina din orasul Suzuka din prefectura Mie, a relatat, vineri, ziarul Nikkei.

Un incendiu masiv la o fabrica de cipuri detinuta de Asahi Kasei Microdevices Corp (AKM), o divizie a Asahi Kasei, din sudul Japoniei, produs in octombrie, a afectat si aprovizionarea cu semiconductori.

In timp ce stocurile de cipuri ale Honda sunt asigurate pana in februarie, compania este "in prezent evaluata pentru aprovizionarea ulterioara", a spus purtatorul de cuvant.

Separat, compania chineza GAC a anuntat ca o companie mixta cu Honda a primit avertismente cu privire la furnizarea anumitor modele, dar nu a dat detalii. Dongfeng Motor din China, care are si un parteneriat cu Honda, nu a raspuns imediat la o cerere de comentarii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Partidele politice, alianţele, organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale şi candidaţii independenţi vor putea, începând de marţi până pe 30 aprilie, ora 23.59,...
Cei mai influenți zece europarlamentari români. Cu cât sunt plătiți și care dintre ei candidează din nou FOTO
Cei mai influenți zece europarlamentari români. Cu cât sunt plătiți și care dintre ei candidează din nou FOTO
După alegerile europarlamentare din 9 iunie, România va avea în continuare treizeci și trei de reprezentanți în plenul Parlamentului European (PE), dar nu toți se remarcă prin activitatea...
#ford, #Toyota, #nissan, #productie masini, #piese auto, #Covid 19 , #eveniment
Comentarii
Poza ddutz2013
ddutz2013
rank 5
Pai, daca le baga'n vaccinurile romanilor, nu mai sunt pentru Toyota