Fratele Patriarhului trece la catolicism, suparat ca a fost lasat in strada de acesta

Luni, 07 Iunie 2010, ora 08:01
10716 citiri
Fratele Patriarhului trece la catolicism, suparat ca a fost lasat in strada de acesta
Foto: Adevarul

Gheorghe Ciobotea, fratele Preafericitului Daniel, s-a suparat pentru ca Intaistatatorul Bisericii Ortodoxe Romane l-ar fi lasat in strada si, drept "pedeapsa", sustine ca va trece la catolicism.

"La moartea parintilor nostri, Patriarhul a falsificat actele si a donat pamantul si casa mea Bisericii Ortodoxe. Eu, nevasta mea si copilasii mei am fost aruncati in strada", a declarat Gheorghe Ciobotea, Adevarul.

Patriarhul Daniel a fost, duminica, la Lugoj cu limuzina pentru a sarbatori 40 de ani de la terminarea liceului. Desi a fost aproape de satul natal, Patriarhul nu si-a vizitat fratele.

Mai mult, fratele Preafericitului este extrem de suparat si ca cel care conduce Biserica Ortodoxa Romana nu si-a vazut niciodata nepotii.

"Daniel nu mai este fratele meu. Eram in stare sa ucid pentru el, dar acum sa nu il mai vad in fata ochilor. L-am rugat sa isi salveze nepotii de la oierit si sa ii angajeze in constructii la manastirea de la noi din sat. Nu a vrut. Va intreb daca asa se comporta un frate", adauga Gheorghe Ciobotea.

Drept urmare, Gheorghe Ciobotea spune ca atitudinea fratelui sau il face sa renunte la ortodoxism. "Sunt satul de morala ortodoxa facuta de cel care mi-a fost frate. Daca asta e invatatura ortodoxa, atunci eu renunt la ea. La noi in sat se ridica o biserica catolica si o sa ma mut la ei", conchide fratele Patriarhului.

Patriarhul Daniel, cu limuzina de lux la intalnirea de 40 de ani de la liceu

Preafericitul Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, s-a reintalnit cu fostii colegi de la Colegiul National "Coriolan Brediceanu" din Lugoj, cu ocazia implinirii a 40 de ani de la absolvire.

Patriarhul a coborat dintr-o limuzina de lux si a donat scolii o cruce imensa de aur si mai multe carti pe teme religioase.

Fostii profesori au venit si ei sa il vada pe Patriarh si sa discute cu cel care, inainte de alegerea ca sef al Bisericii Ortodoxe Romane, era cunoscut drept Dan-Ilie Ciobotea. "Stiam ca Daniel va ajunge sus. Avea vocatie religioasa si l-am sustinut. A fost un elev special", a spus fostul diriginte, Francisc Corbeanu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
În timpul vizitei sale în Qatar, premierul Marcel Ciolacu a fost protagonistul unei gafe rușinoase, în timp ce lăuda grandoarea Campionatului Mondial de Fotbal găzduit de țara asiatică în...
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandalul a avut loc în localitatea sibiană Brădeni. Candidatul PSD la primărie, Dan Braga, a filmat mai multe clipuri video în curțile familiei actualului edil, fără, însă, a primi...
#frate Patriarh, #trecere catolism, #suparare frate Patriarh , #eveniment