Galati: Numarul angajatilor Spitalului Judetean Sfantul Apostol Andrei infectati cu coronavirus a ajuns la 157

Marti, 21 Iulie 2020, ora 14:36
2910 citiri
Galati: Numarul angajatilor Spitalului Judetean Sfantul Apostol Andrei infectati cu coronavirus a ajuns la 157

Numarul angajatilor Spitalului Judetean Sfantul Apostol Andrei din Galati care sunt infectati cu coronavirus a ajuns la 157, dupa ce in ultimele 24 de ore, inca 12 persoane au fost confirmate in urma testarilor cu COVID-19.

Conform autoritatilor din judetul Galati, numarul angajatilor Spitalului Judetean care sunt confirmati cu COVID 19 a ajuns la 157, dupa ce marti au fost depistati cu infectie inca 12 persoane.

Cele mai multe cadre sunt asimptomatice, fiind izolate la domiciliu, restul fiind internate in spitalele COVID din Galati.

Desi numarul angajatilor infectati este mare, reprezentantii Spitalului Judetean spun ca activitatea in unitatea medicala nu este afectata, personalul ramas in activitate fiind suffcient.

In prezent, doar Sectia de Gastroenterologie este inchisa pentru dezinfectie terminala, la propunerea specialistilor de la Constanta si Bucuresti. Pacientii care erau internati in aceasta sectie au fost insa repartizati pe sectia Medicala, nefiind afectata activitatea.

Intre timp, este in plina desfasurare testarea pentru COVID 19 a tuturor angajatilor Spitalului Judetean Galati. Se fac aproximativ 300 de teste in fiecare zi, insa este o operatiune de durata, fiind vorba despre aproape 2 200 de persoane care trebuie testate.

Un alt focar care evolueaza la Galati este cel de la Santierul Naval Damen. De la debutul pandemiei si pana in prezent, 95 de angajati ai companiei si salariati ai subcontractorilor s-au infectat cu coronavirus. Dintre aceste persoane, 51 s-au vindecat insa un angajat al Damen a murit din cauza Covid-19. 43 de angajati sunt in prezent sub tratament. In contextul raspandirii noului coronavirus printre angajatii de la Damen, conducerea santierului a luat noi masuri de protectie. Masca de protectie este obligatorie in spatiile deschise si inchise, se lucreaza in ture, iar la intrare se face termoscanarea angajatilor.

In total, in judetul Galati, sunt 1 681 de cazuri de coronavirus, cu 111 decese.

Noi informații în cazul femeii din Galați care și-a omorât în bătaie fetița de 9 ani
Noi informații în cazul femeii din Galați care și-a omorât în bătaie fetița de 9 ani
Femeia din Galaţi care şi-a bătut fiica în vârstă de 9 ani, minora decedând din cauza loviturilor, dar şi unchiul şi mătuşa victimei au fost trimişi în judecată de anchetatori,...
Trei femei au fost lovite de un autobuz pe o trecere de pietoni. Care e starea victimelor
Trei femei au fost lovite de un autobuz pe o trecere de pietoni. Care e starea victimelor
Un autobuz al societății gălățene de transport public a intrat sâmbătă în trei femei aflate pe trecerea de pietoni pe strada 1 Decembrie 1918 din Galați. Șoferul autobuzului, în...
#spital judetean, #Galati, #coronavirus, #cadre medicale , #eveniment