Gitenstein: SUA ajuta Romania, pentru ca o considera un bun prieten

Joi, 22 Martie 2012, ora 21:34
3267 citiri
Gitenstein: SUA ajuta Romania, pentru ca o considera un bun prieten
Foto: Arhiva

Ambasadorul Statelor Unite la Bucuresti, Mark Gitenstein, a declarat, joi, ca SUA vor sprijini tara noastra in mai multe domenii.

"Pentru ca Romania ne este bun prieten si partener valoros, incercam sa o ajutam sa obtina o mai mare transparenta, respectare a statului de drept si o guvernare integra", a spus ambasadorul Mark Gitenstein, intr-un discurs rostit la ceremonia de inaugurare a ambasadei SUA la Bucuresti.

El a precizat ca SUA se bucura ca Uniunea Europeana recunoaste progresele considerabile inregistrate de Romania in aceasta privinta prin Mecanismul de Cooperare si Verificare.

Gitenstein, despre serviciile din Romania si votul gresit in Parlament

"Atunci cand aceste principii sunt deplin infaptuite, cetateanul obisnuit este cel care are de castigat. Dovada este evidenta. Investitiile straine directe si investitiile locale sunt direct influentate, ducand la crearea de noi locuri de munca mai bune si la asigurarea unui nivel de trai mai ridicat pentru toti romanii. Acest lucru este important pentru noi atat din prietenie, cat si din interes. O tara cu cetateni mai bogati si mai multumiti este un aliat mai stabil si mai de incredere", a mai spus Gitenstein.

Ambasadorul a laudat cativa functionari de stat, pe care i-a numit "curajosi si inovatori". Printre ei se numara ministrul Justitiei, Catalin Predoiu, numerosi procurori, precum procurorul general al Romaniei, Laura Codruta Kovesi si politistii care isi fac datoria.

"Am cunoscut si reprezentanti ai societatii civile, precum Laura Stefan si alti tineri lideri ce folosesc retele sociale, care incearca sa ii implice pe concetatenii dumneavoastra in acest efort laudabil in sensul unei bune guvernari si al respectarii statului de drept", a continuat el.

Ambasada SUA la Bucuresti a organizat, joi, o ceremonie de inaugurare a noului sediu situat pe strada denumita special Liviu Librescu, in memoria omului de stiinta american de origine romana si supravietuitor al Holocaustului, care si-a pierdut viata pentru a-si apara studentii in masacrul de la Virginia Tech din 2007.

"Sa cinstim curajul si compasiunea acestui om remarcabil. Sa pastram cu totii un moment de reculegere in memoria sa si a sotiei sale, Marilena, care a decedat in urma cu cateva luni", a spus ambasadorul.

Cu ocazia acestui eveniment a fost inaugurata si o poarta maramuresana amplasata in curtea ambasadei. Aceasta are o inaltime de aproape cinci metri si a fost lucrata din lemn de stejar si brad de un artizan din aceasta zona.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Candidatul periculos pentru Ciolacu în cazul retragerii lui Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei: ”Va fi un șoc pentru PSD”
Candidatul periculos pentru Ciolacu în cazul retragerii lui Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei: ”Va fi un șoc pentru PSD”
Situația candidatului Cătălin Cîrstoiu se complică pe zi ce trece, iar PSD și PNL par că s-au spălat pe mâini în ceea ce îl privește. Recent, Marcel Ciolacu a declarat că medicul...
Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
În timpul vizitei sale în Qatar, premierul Marcel Ciolacu a fost protagonistul unei gafe rușinoase, în timp ce lăuda grandoarea Campionatului Mondial de Fotbal găzduit de țara asiatică în...
#declaratie Gitenstein Romania prieten SUA, #Gitenstein ambasdor SUA Romania , #eveniment
Comentarii