Ziare.com

Iasi: Consilierii judeteni PNL au depus plangere penala pe numele sefului CJ. Spitalul modular pentru bolnavii COVID-19 nu e functional nici dupa 5 luni

Vineri, 04 Septembrie 2020, ora 17:08

   

Iasi: Consilierii judeteni PNL au depus plangere penala pe numele sefului CJ. Spitalul modular pentru bolnavii COVID-19 nu e functional nici dupa 5 luni
Consilierii judeteni PNL Iasi au depus vineri o plangere penala la DNA Iasi impotriva sefului Consiliului Judetean, Maricel Popa, pe care il acuza de deturnare de fonduri, abuz in serviciu si zadarnicirea combaterii bolilor. Plangerea penala ii vizeaza si directorul executiv al A.D.I. EURONEST si pe alti functionari din cadrul acestor organisme, precum si ai CJ Neamt.

Dupa cinci luni de cand CJ a alocat fonduri pentru spitalul modular destinat bolnavilor COVID-19, acesta este inca nefunctional, sustin consilierii judeteni.

"Consiliul Judetean Iasi a virat catre A.D.I EURONEST suma de 14,4 milioane euro, in vederea achizitionarii unui Spital Mobil care sa fie utilizat pentru combaterea pandemiei Covid-19. Totodata, Consiliul Judetean Neamt a alocat in acelasi scop suma de 3,2 milioane euro, virata, de asemenea catre A.D.I EURONEST. Reamintim faptul ca A.D.I. EURONEST a derulat o procedura de achizitie publica prin metoda "negociere fara publicarea unui anunt", iar in urma acesteia a semnat cu SD GLOBAL LLC INVESTMENT&INDUSTRIAL TRADING CORPORATION (Ankara - Turcia) contractul de furnizare. Acest contract a fost incheiat pentru o perioada de 60 de zile, fiind prelungit ulterior in mai multe randuri. (...) La cinci luni de la votul dat in plenul Consiliului Judetean Iasi, dupa depasirea de 6 ori a termenelor de montare si dare in folosinta, Spitalul COVID de la Letcani nu este nici astazi functional", se arata intr-un comunicat al PNL Iasi, citat de Ziarul de Iasi.

Potrivit sursei citate, Curtea de Conturi a constatat ca:

- nu exista elaborata o strategie a achizitiei publice a spitalului si respectiv a modului de gestionare ulterioara punerii in functiune

- nu au fost prezentate inscrisuri prin care sa se sustina modul in care s-a procedat la identificarea riscurilor alocarii si utilizarii resurselor financiare si un plan de masuri pentru diminuarea acestora, in conditiile in care, alocarea resurselor financiare nu s-a realizat in baza unui contract de finantare cu prezentarea detaliata a obligatiilor ce revin asociatiei, modul de raportare a utilizarii sumelor alocate la termenele asumate, restituirea sumelor neutilizate, modul de exploatare pe timpul garantiei echipamentelor, etc.

- nu exista un contract de management al spitalului, neregasindu-se evaluari cu privire la costurile exploatarii, inclusiv in ceea ce priveste personalul medical si modul de finantare a acestora, avizele de functionare (cel putin la nivel de corespondenta), costurile de intretinere si mentenanta, etc..
Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1812 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Uniti in cuget

Consilierii PNL = Consilierii PSD.

Costel Drujba a racolat mai toate gunoaiele din PSD pe care le-a vopsit "liberali" ca si el - scula recunoascuta a grupului de infractori manipulat de puscariasul Relu Fenechiu

 

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor