IPS Teodosie, despre cazul bebelusului inecat in cristelnita. "Eu botez numai in apa rece. Toti copiii botezati in apa rece nu mai racesc"

Joi, 04 Februarie 2021, ora 09:35
26775 citiri
IPS Teodosie, despre cazul bebelusului inecat in cristelnita. "Eu botez numai in apa rece. Toti copiii botezati in apa rece nu mai racesc"
IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului FOTO Facebook

IPS Teodosie a vorbit, in seara zilei de miercuri, 3 februarie, la o emisiune, despre cazul bebelusului inecat in cristelnita. Arhierpiscopul Tomisului a precizat ca el boteaza doar in apa rece, deoarece in acest caz, instinctul copiilor este mai prudent, in plus acestia nu mai racesc.

"Eu botez numai in apa rece. Instinctul copiilor e mai prudent. Toti copiii botezati in apa rece nu mai racesc", a spus spune IPS Teodosie, in cadrul emisiunii Marius Tuca Show.

IPS Teodosie a mai spus ca sunt circumstante neclare si ca, avand in vedere ca bebelusul era prematur, acesta era foarte sensibil.

"Am botezat sute de copii. Sunt mai multe circumstante neclare inca. In primul rand, este un copil prematur, de opt luni. M-am interesat la medici. Copiii nascuti la opt luni sunt cei mai sensibili", a spus IPS Teodosie.

Inalt Prea Sfintitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, sustine ca ceea ce s-a intamplat la Suceava a fost un accident.

Marturia romanului care si-a salvat bebelusul de la inec in timpul botezului: "Imi venea sa-l omor pe popa, care intre timp disparuse"

"Este intr-adevar un accident. Preotul are experienta. Nu stiu cine a sugerat sa botezi copilul cu fata in sus. Eu mereu ii pun mana la fata, ii acopar urechile, gura si nasul, nu mai poate sa intre apa. Atunci nu este niciun pericol", este de parere Artiepiscolul Tomisului.

Despre schimbarea canonului in acest caz, IPS Teodosie a spun ca acest lucru nu se poate face.

"Acea cristelnita reprezinta mormantul lui Hristos si acolo ramane pacatul stramosesc. Noi implinim prin aceste gesturi o menire simbolica exceptionala", a explicat IPS Teodosie.

Site ortodox extremist, despre moartea bebelusului din Suceava: "S-a dus direct in Rai. Presa lepadata condamna din nou Botezul prin scufundare"

"Acum cativa ani a fost inecat un copilas cu lapte. Asteptam rezultatul autopsiei. Nu avea cum, din gestul pe care l-am vazut, sa inghita 100 ml de apa. (...) A murit cu lapte. Parintii l-au hranit in exces. (...) Nu este imposibil sa nu se fi intamplat la fel si acum", mai sustine IPS Teodosie.

Ancheta in cazul copilului inecat la botez

Anchetatorii au decis ca preotul care l-a botezat pe bebelusul de sase saptamani din Suceava, care a murit ulterior la spital, sa fie cercetat penal pentru ucidere din culpa.

Masura se ia la trei zile dupa decesul bebelusului, pana acum, acesta avand doar calitatea de suspect in dosar.

Duminica, 31 ianuarie, bebelusul Iustin a ajuns in stare critica la Spitalul Judetean Suceava, imediat dupa slujba de botez oficiata de preotul bisericii "Sf. Constantin si Elena", din Suceava.

Moartea bebelusului inecat in cristelnita schimba regulile botezului. Copilul nu va mai fi scufundat daca parintii nu sunt de acord

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#bebelus inecat, #botez, #suceava, #IPS Teodosie, #botez apa rece , #eveniment