Ministrul Tudorel Toader acuza DNA, dar se teme de proteste

Miercuri, 29 Martie 2017, ora 19:48
8916 citiri
Ministrul Tudorel Toader acuza DNA, dar se teme de proteste

Singurul lucru bun din raportul realizat de ministrul Justitiei, Tudorel Toader, este "eventuala concluzie" cum a denumit-o domnia sa, aceea ca nu a solicitat revocarea procurorului general si a procurorului sef DNA.

Domnul Tudorel Toader a tinut o prelegere de aproape o ora in care a aratat cat de mult a gresit DNA ca a anchetat legalitatea actelor premergatoare adoptarii ordonantei 13, dar a decis sa lase lucrurile asa cum sunt.

Domnia sa, prin acest raport, cred ca arata teama actualei majoritati de furia strazii si confirma, daca vreti, sustinerea de care se bucura Augustin Lazar si Codruta Kovesi din partea opiniei publice.

E greu de inteles ce rost a avut acest raport, de ce noul ministru de Justitie a decis sa acuze DNA pentru ancheta facuta in cazul ordonantei Iordache, dar sa fuga de luarea unei decizii.

Nu are nicio noima in opinia mea, iar acest raport reprezinta o mare victorie a protestatarilor si a celor doi procurori. Pentru ca el subliniaza frica si degringolada din PSD-ALDE.

Au generat o acuzare publica fara a avea curajul sa-si asume o decizie. E adevarat ca eventuala cerere de revocare ar fi aruncat Romania in aer, dar acesta e doar rezultatul scurtei guvernari PSD-ALDE.

Probabil ca Liviu Dragnea a schimbat tactica. A renuntat la lupta directa cu DNA, cu protestatarii si cu presedintele, dar incearca sa le erodeze imaginea prin fragilizarea luptei impotriva coruptiei, folosind maciuca oferita de Valer Dorneanu si Daniel Morar care au transformat CCR in tribuna PSD.

Capcana din raport

De fapt, in raportul ministrului Justitiei se ascunde o mare capcana, acesta isi aroga dreptul de a tine sub control procurorii, ceea ce eu consider o imixtiune a politicului in activitatea de cercetare si urmarire penala, pornind de la acuzatiile ca DNA a incalcat Constitutia.

De fapt, pledoria superplictisitoare a lui Tudorel Toader a marcat un nou teritoriu si a deschis o portita catre PSD prin care sa poata monitoriza activitatea procurorilor.

Reactia lui Klaus Iohannis, presedintele Romaniei, a fost una de sustinere a Ministerului Public si a DNA, "doua institutii care-si fac treaba foarte bine", contrazicand brutal raportul ministrului Toader, dar a fost de acord cu monitorizarea propusa de seful Justitiei, spunand ca e prevazuta de lege.

In opinia mea, e nefiresc ca un astfel de raport sa nu faca nicio referire la incercarea de modificare abuziva a Codului Penal prin ordonanta de urgenta, iar o astfel de actiune sa nu poata fi cercetata de procurori.

Nu ar trebui sa uitam ca traim intr-o tara in care presedintele celui mai mare partid e o persoana condamnata penal pentru furt de voturi, iar partenerul sau de coalitie este judecat pentru marturie mincinoasa.

Intr-o astfel de tara, ministrul Justitiei vine si tine prelegeri despre separatia puterilor in stat, fara a aminti de zecile de abuzuri pe care PSD le are la activ.

Daca Tudorel Toader anunta ca va monitoriza actiunile DNA si DIICOT, norocul Romaniei e ca actiunile lui Tudorel Toader, cele ale lui Liviu Dragnea si ale lui Calin Popescu Tariceanu sunt monitorizate de Uniunea Europeana si de Departamentul de Stat al SUA, in fond cei care ne finanteaza si cei care ne ajuta sa nu devenim o gubernie ruseasca.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Tudorel Toader acuza DNA, #Tudorel Toader control procurori, #justitie Kovesi Lazar , #eveniment