Nod rutier urias cu patru bretele in apropiere de intrarea pe Autostrada A1 Deva - Lugoj. Investitia e de aproape 20 de milioane de euro

Duminica, 28 Martie 2021, ora 20:55

   

Nod rutier urias cu patru bretele in apropiere de intrarea pe Autostrada A1 Deva - Lugoj. Investitia e de aproape 20 de milioane de euro
Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere a depus documentatia proiectului la Agentia pentru Protectia Mediului Hunedoara, pentru obtinerea avizului de mediu pentru realizarea unui nod rutier complex, pe doua nivele si cu patru bretele, care va fi construit in locul actualei intersectii dintre Drumul National 7 Deva - Arad si DN 76 Deva - Brad, chiar langa nodul rutier al Autostrazii A1 de la Soimus.


"Proiectul propune realizarea unei intersectii denivelate formate din patru bretele care sa asigure circulatia vehiculelor in toate directiile de mers eliminand punctele de intoarcere de la km 393+500 si respectiv 394+600, care cauzeaza probleme in fluenta traficului datorita descarcarii de pe autostrada Lugoj - Deva lot 4 prin nodul rutier Soimus.

Pentru realizarea proiectului se va ocupa definitiv o suprafata de teren de circa 169.000 metri patrati ce apartine domeniului public al statului si unor proprietari particulari astfel: in Unitatea Administrativ Teritoriala (UAT) Deva suprafata care va fi ocupata este de 129.600 metri patrati, in UAT Vetel suprafata care va fi ocupata este de 26.600 metri patrati, in UAT Soimus suprafata care va fi ocupata este de 12.800 metri patrati", se arata in documentatie, conform ziarului Adevarul.

CITESTE SI: VIDEO "Autostrada-muzeu" se surpa din nou. Au fost impuse restrictii de viteza de 60 km/h


Studiul de fezabilitate al proiectului a fost realizat in 2017, iar un an mai tarziu CNAIR anunta ca vor fi investiti aproape 20 de milioane de euro pentru constructia noului nod rutier complex. Noul nod rutier este menit sa reduca riscul accidentelor in zona intersectiei dintre Drumul National 7 si Drumul National 76, din imediata vecinatate a autostrazii Lugoj - Deva. Vor fi construite patru bretele rutiere si o subtraversare a DN 7.CITESTE SI:


Urmareste Ziare.com pe Facebook   si  pe Instagram   Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.
Citeste mai multe despre
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 4050 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
raulbaal
rank 5
La preturi suntem primii ,la realizari,ultimii!
Hua,coruptii si incompetentii naibii!
Nonpolitikon
rank 5
Să sperăm că măcar aci n-o să aibă mai puțin de 5 benzi pe sens și
nici intrări/ieșiri la fel de stranse ca celelalte, ca să le lărgească cu cruci!
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor