O adolescenta de 14 ani a murit, la Valcea, dupa ce s-a intoxicat cu monoxid de carbon. Nu a mai raspuns manevrelor de resuscitare

Sambata, 06 Martie 2021, ora 09:31
2836 citiri
O adolescenta de 14 ani a murit, la Valcea, dupa ce s-a intoxicat cu monoxid de carbon. Nu a mai raspuns manevrelor de resuscitare
Medicii nu au reusit sa o resusciteze FOTO Facebook/ Ambulanta

Patru persoane s-au intoxicat cu monoxid de carbon de la o instalatie pentru incalzirea apei in baie, intr-o locuinta din satul Dozesti, judetul Valcea. O tanara de 14 ani a murit.

Initial, apelul la 112 a fost facut pentru o fata de 14 ani, despre care s-a anuntat ca este inecata, dar echipele de interventie au constatat ca era intoxicata cu monoxid de carbon. In cazul adolescentei s-au facut manevre de resuscitare, dar acestea nu au avut rezultat, fiind declarat decesul.

Incidentul s-a produs vineri seara, in jurul orei 23.00, in localitatea Fartatesti, satul Dozesti.

"Intial, apelantul carea sunat la 112 a cerut ajutor pentru o fata in varsta de 14 ani, spunand ca aceasta este inecata. Medicul coordonator a intrebat desore posibilitatea intoxicarii cu monoxid de carbon si a primit raspuns negativ, dupa care a indrumat persoanele aflate la locul evenimentului sa scoata victima afara si sa execute manevre de resuscitare", a transmis, sambata dimineata, Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta (ISU) Valcea.

Sase persoane, din care patru copii, s-au intoxicat cu monoxid de carbon in casa

Intre timp, acolo a fost trimis un echipaj SAJ de la cea mai apropiata statie, statia Ladesti, si o ambulanta SAJ cu medic de la Ramnicu Valcea. Ulterior, medicul a cerut si deplasarea SMURD Maciuca, autospeciala care se intorcea de la un alt caz. Cand au ajuns acolo, membrii echipajului de pe ambulanta SAJ - Statia Ladesti au anuntat ca sunt 4 persoane intoxicate, din care una nu prezenta semne vitale.

Astfel, o femeie de 34 de ani, semiconstienta, cu semne vitale, a fost evaluata de SMURD, o fetita de 3 ani cu atac de panica a fost evaluata de SAJ, o femeie de 55 de ani a primit ingrijiri medicale preliminare.

In cazul fetei de 14 ani s-au facut manevre de resuscitare, insa fara niciun rezultat, decesul acesteia fiind declarat de catre medicul de la ambulanta la ora 00.36.

De asemenea, a fost anuntat seful SVSU din localitate si a fost trimis un echipaj de pompieri cu o autospeciala de stingere cu apa si spuma, pentru a verifica sursa de producere a intoxicarii si a preveni producerea altor evenimente.

Cercetarile preliminare arata ca in casa in care s-a produs tragedia se aflau 9 persoane, din care 3 se aflau in vizita. Victimele s-au intoxicat cu monoxid de carbon de la o instalatie care asigura incalzirea apei in baie, un instant racordat la o butelie GPL.

Mai puteti citi:

Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
#monoxid de carbon, #intoxicatie, #adolescenta decedata , #eveniment
Comentarii