O adolescenta de 14 ani a murit, la Valcea, dupa ce s-a intoxicat cu monoxid de carbon. Nu a mai raspuns manevrelor de resuscitare

Sambata, 06 Martie 2021, ora 09:31
2836 citiri
O adolescenta de 14 ani a murit, la Valcea, dupa ce s-a intoxicat cu monoxid de carbon. Nu a mai raspuns manevrelor de resuscitare
Medicii nu au reusit sa o resusciteze FOTO Facebook/ Ambulanta

Patru persoane s-au intoxicat cu monoxid de carbon de la o instalatie pentru incalzirea apei in baie, intr-o locuinta din satul Dozesti, judetul Valcea. O tanara de 14 ani a murit.

Initial, apelul la 112 a fost facut pentru o fata de 14 ani, despre care s-a anuntat ca este inecata, dar echipele de interventie au constatat ca era intoxicata cu monoxid de carbon. In cazul adolescentei s-au facut manevre de resuscitare, dar acestea nu au avut rezultat, fiind declarat decesul.

Incidentul s-a produs vineri seara, in jurul orei 23.00, in localitatea Fartatesti, satul Dozesti.

"Intial, apelantul carea sunat la 112 a cerut ajutor pentru o fata in varsta de 14 ani, spunand ca aceasta este inecata. Medicul coordonator a intrebat desore posibilitatea intoxicarii cu monoxid de carbon si a primit raspuns negativ, dupa care a indrumat persoanele aflate la locul evenimentului sa scoata victima afara si sa execute manevre de resuscitare", a transmis, sambata dimineata, Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta (ISU) Valcea.

Sase persoane, din care patru copii, s-au intoxicat cu monoxid de carbon in casa

Intre timp, acolo a fost trimis un echipaj SAJ de la cea mai apropiata statie, statia Ladesti, si o ambulanta SAJ cu medic de la Ramnicu Valcea. Ulterior, medicul a cerut si deplasarea SMURD Maciuca, autospeciala care se intorcea de la un alt caz. Cand au ajuns acolo, membrii echipajului de pe ambulanta SAJ - Statia Ladesti au anuntat ca sunt 4 persoane intoxicate, din care una nu prezenta semne vitale.

Astfel, o femeie de 34 de ani, semiconstienta, cu semne vitale, a fost evaluata de SMURD, o fetita de 3 ani cu atac de panica a fost evaluata de SAJ, o femeie de 55 de ani a primit ingrijiri medicale preliminare.

In cazul fetei de 14 ani s-au facut manevre de resuscitare, insa fara niciun rezultat, decesul acesteia fiind declarat de catre medicul de la ambulanta la ora 00.36.

De asemenea, a fost anuntat seful SVSU din localitate si a fost trimis un echipaj de pompieri cu o autospeciala de stingere cu apa si spuma, pentru a verifica sursa de producere a intoxicarii si a preveni producerea altor evenimente.

Cercetarile preliminare arata ca in casa in care s-a produs tragedia se aflau 9 persoane, din care 3 se aflau in vizita. Victimele s-au intoxicat cu monoxid de carbon de la o instalatie care asigura incalzirea apei in baie, un instant racordat la o butelie GPL.

Mai puteti citi:

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#monoxid de carbon, #intoxicatie, #adolescenta decedata , #eveniment
Comentarii