O altfel de revista a presei. Esential in 23 iunie 2020

Marti, 23 Iunie 2020, ora 23:17
3832 citiri
O altfel de revista a presei. Esential in 23 iunie 2020
FOTO: Pixabay.com

Ziare.com va prezinta o colectie a celor mai importante informatii publicate astazi in presa romaneasca. Sunt, asa cum le spune si titlul, lucrurile cu care consumatorul de presa ar trebui sa ramana dupa ziua de azi, selectate de Paul Alexandru.

#RepublicaFantasticaRomania

Aproape 40% (peste 81 de mii) dintre elevii care au intrat acum opt ani in clasa I nu au luat macar media 5 la Evaluarea Nationala sau nu au ajuns la acest examen.

Aproape jumatate dintre elevii din mediul rural nu au reusit sa obtina nota 5 la Matematica, iar unul din trei absolventi nu a reusit media 5. La sate sunt de doua ori mai multi copii care au picat examenul, fata de orase.

Romania si Bulgaria se claseaza si in acest an, la fel ca si in 2019, pe ultimele locuri in ce priveste inovarea, releva un raport publicat azi de Comisia Europeana.

Studiu: Visam la 160 km/h pe calea ferata, dar viteza medie a trenurilor din Romania este de 30 - 40 km/h

In Romania, procentul singuratatii la batranete este putin peste media UE, atat in cazul femeilor (41%), cat si in cazul barbatilor (22%).

Cat de sigur e Sectorul 4! In plin scandal cu legaturi intre interlopi si primarie, site-uri si posturi TV au preluat comunicatul plin de realizari al primarului Baluta, fara un cuvant despre context.

In judetul Ialomita, starea de urgenta a lasat nevaccinati 2.300 de copii. Din cauza restrictiilor impuse, micutii cu varste cuprinse intre zero si 12 ani nu au mai fost imunizati impotriva rujeolei.

#avemojustitie

Prim-procuror condamnat la 6 ani si 10 luni de inchisoare. A comis cinci infractiuni, printre care si santaj.

Seful de la Investigarea Criminalitatii Economice din Politia Capitalei a fost demis. El este inculpat intr-un dosar penal.

Judecarea dosarelor de coruptie cu nume grele, printre care Elena Udrea, Alina Bica, Darius Valcov, suspendate pana la o decizie vitala a Curtii Europene de Justitie.

Ministerul Justitiei, dezbatere cu maxim zece participanti pe proiectul de desfiintare a Sectiei speciale / Asociatii de magistrati: Demersul nu este serios.

#nusuntbani

Autoritatea Electorala Permanenta refuza sa faca recurs in procesul pierdut cu PSD. Miza e de 3.38 milioane de lei.

Seful deputatilor PSD: 40.000 Euro - dar de botez, 60.000 Euro - donatie, Porsche vandut la secret.

Laurentiu Oprea, consilier judetean PSD de Cluj, a primit intr-un singur an 14 apartamente in Cluj-Napoca de la fiul sau, un modest angajat al Aeroportului.

UDMR propune dublarea banilor pentru presa: 80 de milioane de euro.

#FaraPenali

Europarlamentarul PNL Rares Bogdan a aniversat ziua fiicei cu o suta de oameni care au petrecut inauntru, la un restaurant din Cluj, impotriva legii.

Parlamentul a mimat transparenta in cazul numirilor de la ANRE.

Directorul Unifarm, plasat sub control judiciar. Este acuzat ca a luat mita 760.000 de euro.

Deputatul USR Emanuel Ungureanu a spus, la dezbaterea motiunii simple impotriva ministrului Sanatatii, ca seful Unifarm a vandut masti de "zugravi" ca fiind masti FFP-2 catre unitati medicale.

Compania respectiva apartine Simonei Ciulavu, condamnata pentru crima organizata in dosarul Clanului Sportivilor, si a furnizat catre spitale un milion de masti neconforme, prin intermediul Unifarm.

Listele comune, măr al discordiei între PSD si PNL încă din perioada USL. Cazul Alin Nica ar putea duce la o nouă rundă de epurări în PNL
Listele comune, măr al discordiei între PSD si PNL încă din perioada USL. Cazul Alin Nica ar putea duce la o nouă rundă de epurări în PNL
De când PSD și PNL au decis să aibă candidați comuni la alegerile locale în mai multe județe, inclusiv în Capitală, în interiorul celor două partide au început să apară nemulțumiți....
Ce șanse mai are Cătălin Cîrstoiu să-i devanseze pe Piedone și Nicușor Dan: ”O misiune complicată pentru coaliție”
Ce șanse mai are Cătălin Cîrstoiu să-i devanseze pe Piedone și Nicușor Dan: ”O misiune complicată pentru coaliție”
Luni, 25 martie, au apărut primele sondaje de opinie după ce alianța PSD-PNL l-a anunțat oficial pe medicul Cătălin Cîrstoiu în calitate de candidat pentru Primăria Capitalei. Deși sunt...
#revista presei, #rares bogdan, #PSD, #PNL, #ziare, #tv, #evaluare nationala, #bacalaureat , #eveniment