Orban, la Paris: "Romania este singura tara din Uniunea Europeana care a inregistrat o crestere a investitiilor in primul semestru al anului 2020"

Marti, 27 Octombrie 2020, ora 20:15
2866 citiri
Orban, la Paris: "Romania este singura tara din Uniunea Europeana care a inregistrat o crestere a investitiilor in primul semestru al anului 2020"
FOTO site-ul Guvernului Romaniei

Premierul Ludovic Orban a avut marti o intalnire cu reprezentantii mediului francez de afaceri, membri ai celei mai mari organizatii patronale franceze - MEDEF (Mouvement des Entreprises de France). Seful Executivului le-a transmis ca Romania e singura tara din UE care a inregistrat o crestere a investitiilor in primul semestru al acestui an si in ciuda provocarilor generate de criza COVID-19, Guvernul roman isi mentine angajamentul ferm pentru dezvoltarea unui parteneriat durabil cu toti investitorii din sectorul economic.

Intalnirea a avut loc in contextul vizitei oficiale pe care prim-ministrul Romaniei o efectueaza in Franta in perioada 26-27 octombrie a.c. si reflecta angajamentul guvernului roman de a promova Romania ca destinatie investitionala.

"Romania este singura tara din Uniunea Europeana care a inregistrat o crestere a investitiilor in primul semestru al anului 2020", a subliniat prim-ministrul Orban, potrivit unui comunicat de presa al Guvernului.

Guvernul va continua, astfel, sa contribuie activ la asigurarea unor conditii prielnice pentru dezvoltarea mediului de afaceri din Romania si cresterea competitivitatii companiilor, cu efecte benefice si de durata asupra cetatenilor romani. Inaltul oficial roman a aratat ca obiectivul pe termen mediu si lung al Executivului consta in dezvoltarea unei economii puternice, reziliente si competitive la nivel international.

Totodata, Executivul va urmari implementarea unor politici publice, la nivelul unei administratii eficiente, care sa garanteze conditii de concurenta echitabile si transparente pentru mediul de afaceri.

Premierul Ludovic Orban a subliniat ca relatia romano-franceza contribuie in mod esential la dezvoltarea economica a Romaniei si reprezinta o platforma importanta pentru cresterea competitivitatii: "Avem in vedere un model de crestere economica sustenabila, bazat pe cresterea investitiilor si a valorii adaugate din economie".

Seful Guvernului a dezbatut cu oamenii de afaceri prezenti oportunitatile investitionale semnificative generate de planul national pregatit pentru a beneficia de fondurile europene din cadrul Mecanismului European de Redresare si Rezilienta. Premierul Orban a subliniat importanta dezvoltarii infrastructurii de sanatate, de transport, cresterea cooperarii in domeniul agriculturii si dezvoltarea industriilor cu valoare adaugata in economie. O atentie deosebita va fi acordata, de asemenea, dezvoltarii capitalului uman, prin educatie si formare profesionala, adaptate nevoilor economiei viitorului.

Orban a subliniat faptul ca Parteneriatul Strategic dintre cele doua tari va continua sa reprezinte un reper al prosperitatii, precum si al securitatii noastre comune in spatiul euro-atlantic, o expresie a valorilor comune europene, pe care Romania si Franta le impartasesc.

Prim-ministrul roman a reiterat angajamentul Guvernului de a depune toate eforturile pentru a asigura stabilitatea si predictibilitatea cadrului fiscal-bugetar, conditie esentiala pentru dezvoltarea investitiilor productive si pentru o functionare eficienta a mecanismelor de piata, in beneficiul consumatorilor, mai indica sursa citata.

La finalul intrevederii a fost semnat, in prezenta prim-ministrului Romaniei, Memorandumul de Intelegere intre Ministerul Economiei, Energiei si Mediului de Afaceri din Romania si MEDEF (Mouvement des Entreprises de France), referitor la cooperarea intre entitatile economice din Romania si Franta.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Premierul Marcel Ciolacu şi şase miniştri se află, începând de marţi, în vizită de lucru în Qatar, dezvoltarea în România a unor proiecte de investiţii în valoare de 15 miliarde de...
„E un lux!”. Cetățenii unui important oraș al României au ajuns să semneze petiții prin care cer primăriei amenajarea unei săli de cinema
„E un lux!”. Cetățenii unui important oraș al României au ajuns să semneze petiții prin care cer primăriei amenajarea unei săli de cinema
Tulcea, reședința județului cu același nume, are o problemă rar întâlnită în ziua de azi, când divertismentul înregistrează încasări-record. Cetățenii din orașul cu ieșire la...
#Ludovic Orban, #Uniunea Europeana, #investitii , #eveniment