UPDATE Pana majora de curent in Capitala. Metrorex: In cinci statii de metrou a fost afectat iluminatul normal. Reactiile Apa Nova si E-Distribute Muntenia

Vineri, 07 August 2020, ora 15:13
13737 citiri
UPDATE Pana majora de curent in Capitala. Metrorex: In cinci statii de metrou a fost afectat iluminatul normal. Reactiile Apa Nova si E-Distribute Muntenia
Foto: Palatul Victoria, Hepta.ro

Pana de curent in mai multe zone din Capitala, printre si la Palatul Victoria. In mai multe sectoare a fost intrerupta alimentarea cu energie electrica si apa. Aceeasi problema este si in localitati limitrofe.

UPDATE 15:08: Reprezentantii E-Distribute Muntenia sustin ca incidentul produs a aparut in sistemul de transport al energiei electrice in jurul orei 13, nu in instalatiile E-Distributie Muntenia. Astfel, cauzand o intrerupere in alimentarea cu energie electrica a statiilor adiacente, care alimenteaza zona de vest si centrala a municipiului Bucuresti si zone limitrofe din judetele Ilfov si Giurgiu.

"In prezent, a fost reluata alimentarea cu electricitate pentru cea mai mare parte a consumatorilor. Regretam disconfortul produs clientilor".

UPDATE 14:58: Metrorex a anuntat ca, in cinci statii de metrou de pe Magistralele 1, 3 si 4, a fost afectat iluminatul normal din cauza unei avarii a furnizorului de alimentare cu energie electrica si a intrat in functiune iluminatul de siguranta, potrivit News.ro.

Circulatia trenurilor nu a fost afectata deocamdata de aceasta situatie. Insa, trei persoane au fost blocate in lift. Compania a luat masuri pentru a reduce consumul de energie, in cazul in care pana de curent va dura mai mult. Ulterior, compania a anuntat ca alimentarea cu energie a fost reluata.

UPDATE 14:50: Apa Nova anunta ca mai multe statii de pompare si repompare din Sectorul 6 au ramas vineri fara energie electrica din cauza unei caderi de tensiune, potrivit Agerpres.

"Echipele operationale Apa Nova au intervenit de urgenta astazi, 07.08.2020, in jurul orei 12:50, dupa ce Statia de Potabilizare Rosu, dar si mai multe statii de pompare si repompare ale Apa Nova din Sectorul 6 au ramas fara energie electrica din cauza unei caderi de tensiune aparute la Statia 110 KV Enel. Ca urmare a lipsei de alimentare cu energie, statiile de pompare au fost oprite partial sau integral in Sectorul 6, dar au fost afectate si zone din sectoarele 1, 2 si 5, pentru aproximativ 30 de minute.

Echipele Apa Nova au intervenit atat in teren, cat si din Dispecerat prin manevre si actiuni specifice pentru diminuarea pe cat posibil a efectelor caderii de tensiune", anunta Apa Nova, prin intermediul unui comunicat.

Conform companiei, in jurul orei 13:15, furnizorul de electricitate a reluat serviciul de distributie a energiei, iar sistemul de pompare si distributie a fost repornit.

"Urmare a acestei caderi de tensiune si a socului hidraulic exista posibilitatea ca pentru o scurta perioada de timp apa sa-si piarda din limpezime (apa tulbure), in special in zone din Sectorul 6. Echipele operationale Apa Nova vor continua actiunile in teren, pentru a interveni in aceste situatii punctuale ce pot aparea in cursul zilei. Apa Nova isi cere scuze persoanelor din zonele afectate pentru disconfortul creat", mentioneaza sursa citata.

UPDATE 14:15: Contactati de News.ro, reprezentantii E-Distributie Muntenia au declarat ca problema tine de instalatiile operatorului de transport.

Reprezentantii Transelectrica nu au putut fi contactati, insa se pare ca avaria s-ar fi produs in statia de transformare Domnesti.

Pana de curent s-a remediat partial, dar in unele zone inca dureaza de mai bine de o ora, iar angajatii companiei lucreaza in acest moment la remedierea situatiei.

UPDATE 14:08: Mai multe persoane se plang pe pagina de Facebook Enel Romania. "Alimentam si noi capitala tarii?", comenteaza o persoana.

Foto: Facebook/ Enel Romania

Update 13.20: Se pare ca la Palatul Victoria a revenit curentul dupa o pauza de cateva zeci de minute.

UPDATE 13:00: Mai multe persoane au semnalat probleme in zona Gara de Nord, Piata Victoriei, Drumul Taberei, Apusului, Iuliu Maniu, Calarasi si pana in Chiajna, potrivit europafm.ro.

La aceasta ora in zona de vest a Bucurestiului este oprita alimentarea cu energie electrica. Furnizarea curentului electric in unele zone a fost reluata dupa aproximativ 20 de minute.

Au fost probleme si la sediul Guvernului. Acolo, din cauza penei de curent, nu s-a mai putut intra.

Potrivit unui comunicat transmis de e-distributie Muntenia, lucrarile au fost reduse la cele care sunt necesare pentru a asigura capacitatea retelei de a functiona si a alimenta clientii cu energie electrica in bune conditii.

Zonele vizate sunt:

Bucuresti:

Str Nutu Ion, Str Mihail Sebastian, Str Nicolae Dobrin, Str Locotenent Gaina, Drumul Taberei (intre Trafic Greu si Lt Gaina, orele 08:00 - 16:00)

Ilfov:

*Chiajna-, Tineretului, Rezervelor,strazile adiacente, Bloc Loc.Chiajna Rezidence 09:00 - 17:00

*Glina, strada Libertatii de la Str. Helesteului pana la Str. Lacului (inclusiv) 09:30 - 17:30 (preluare clienti pe retea noua)

*Voluntari- Pipera, strada Emil Racovita 09:30 - 17:30

*Mogosoaia, Nichita Stanescu, Vanatorilor, Intrarea Livezilor, Salciilor si strazi adiacente 12:00 - 16:00

"Regretam neplacerile resimtite de clienti in cazurile in care aceste lucrari, efectuate

pentru a preveni eventuale probleme in alimentare, perturba temporar activitatile

acestora. Colaboram cu autoritatile locale, dar si cu alte utilitati, pentru a minimiza

impactul", se precizeaza in comunicat.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Femeie urmărită în trafic de soț și bătută prin geamul spart al mașinii. Unde a fost prins agresorul
Femeie urmărită în trafic de soț și bătută prin geamul spart al mașinii. Unde a fost prins agresorul
Poliția Capitalei a anunțat că un bărbat de 53 de ani a fost reţinut de poliţiştii din Bucureşti, după ce şi-a urmărit soţia în trafic, a spart geamul maşinii şi a lovit-o. A fost...
Ziare.com dă startul Campionatului Gropilor din București! Participă și vezi pe ce loc se clasează primarul tău
Ziare.com dă startul Campionatului Gropilor din București! Participă și vezi pe ce loc se clasează primarul tău
Ziare.com dă startul campaniei ”Campionatul Gropilor” din București. Avem nevoie de cititorii noștri mai mult ca oricând pentru a face lucrurile să se miște. Tot ce trebuie să faci este...
#pana curent, #guvern, #zone vizate, #Bucuresti , #eveniment