Pe urmele lui Liviu Dragnea prin meandrele concretului

Marti, 31 Ianuarie 2017, ora 21:24
4643 citiri
Pe urmele lui Liviu Dragnea prin meandrele concretului

In sase saptamani, peisajul in care se misca Liviu Dragnea s-a modificat. Parca un pictor impresionist a scapat pensula in culori tari si a refacut fondul tabloului.

In seara zilei de 11 decembrie, Liviu Dragnea era convins de faptul ca e cel mai puternic om din Romania, cel putin la nivel informal si ca mai are un hop pana va fi cu adevarat cel mai puternic. Liderul celui mai mare partid din Romania avea aproape jumatate din locurile Parlamentului. Cine i se mai putea impotrivi? Nimeni.

Asta exprima atitudinea sa in acea noapte de iarna. Un zambet subtire i se prelingea pe sub mustata gri, bine intretinuta. Privirea sireata sticlea de bucurie cand vorbea cu reporterii. Era calm, rostea cuvintele rar, ridica din umeri daca nu avea un raspuns, asculta cu o atitudine Zen intrebarile, chiar daca unele nu-i faceau placere, cum ar fi cele legate de condamnarea sa penala.

Trecutul sau devenise doar o problema birocratica pentru cativa subordonati umili din partid, care ar fi facut orice ca sa "spele onoarea sefului".

Liviu Dragnea plutea printre jurnalistii inghesuiti in micuta sala de la sediul PSD din cartierul Baneasa. Usile se inchideau in urma sa, colegii de partid umblau cu spatele incovoiat ca nu cumva sa umbreasca stralucirea liderului.

Tactica enervanta a lui Victor Ciorbea

Dar magia a durat o seara, poate doua, iar Liviu Dragnea a realizat ca realitatea nu se curbeaza automat in momentul in care incrunta din sprancene. Se astepta ca Victor Ciorbea, inca avocat al poporului prin mila PSD, sa sesizeze rapid Curtea Constitutionala cu privire la blestemata lege 90 care-i bloca drumul spre Palatul Victoria pentru ca Palatul din Alexandria, dupa divort, devenise neincapator.

Dar Ciorbea s-a codit, a dat din colt in colt, s-a consultat Dumnezeu stie cu cine si a aplicat tactica vlahului amenintat de otomani, s-a ascuns in paduri pana trece puhoiul pentru ca apoi sa se dea cu stapanirea. Ciorbea a sesizat CCR, dar prea tarziu pentru ca Liviu Dragnea sa mai aiba oportunitatea de a ajunge premier.

Liviu Dragnea, 11 decembrie 2016, in noaptea sa de glorie, momentul in care credea ca are Romania la picioare; Foto Ziare.com

Era atat de puternic incat a fost socat cand Klaus Iohannis a zis pas la nominalizarea apropiatei Sevil Shhaideh. L-a amenintat pe seful statului cu suspendarea, avea experienta din 2012 si, cumva, a fost derutat de valul de reactii de pe platformele sociale, dar a dat vina pe serviciile secrete, pe Soros si pe tehnocrati. O serie de mesaje de campanie, deveneau, incet, incet, fantomele ratarilor din viata cotidiana a liderului PSD.

O singura misiune

L-a instalat pe Sorin Grindeanu premier si a desenat un executiv dupa chipul si asemanarea sa, care avea o singura misiune, total paralela cu mult trambitatul program de guvernare, aceea de a anihila legislatia anticoruptie.

Florin Iordache, angajatul perfect, si-a asumat proiectul, iar Grindeanu a intrat in joc ca sa-i construiasca sefului un trecut imaculat si sa-l aseze deasupra legii macar pentru urmatorii patru ani.

Interventia in forta a presedintelui Klaus Iohannis a amanat planul, iar de frica de a nu fi acuzati de abuz in serviciu, Sorin Grindeanu si Florin Iordache au publicat rapid pe site-ul Ministerului Justitiei ordonantele cu pricina.

Reactia opiniei publice a fost devastatoare pentru Societatea de Lupta Impotriva Oamenilor Cinstiti din Romania. Credeau ca au reusit sa-i elimine, dar, culmea, mai existau si au iesit sa protesteze. I-au atacat, i-au dat cu otrava de la RTV si Antena 3, i-au dat cu Soros si cu tehnocrati, i-au cumparat cu "bani falsi", dar nemernicii n-au cedat, ba, mai mult, s-au dublat. De la 25.000, in prima duminica, au ajuns la 50.000, in urmatoarea.

In dimineata zilei de 31 ianuarie, cand s-a prezentat la Inalta Curte, fiind judecat sub acuzatia de instigare la abuz in serviciu in Dosarul Bombonica, zambetul lui Liviu Dragnea nu mai curgea subtil pe sub mustata bine ingrijita. Inghetase undeva la jumatate in grimasa unui barbat surprins de "meandrele concretului", expresie inventata de inaintasul sau Ion Iliescu.

Pentru cei care se intreaba ce efect au avut sau vor avea viitoarele proteste impotriva celor care vor sa reinventeze coruptia din Romania, pot sa le raspund simplu: aceste iesiri in strada au trasat viitorul tarii pentru urmatorii patru ani, cel putin. Niciun partid si niciun lider politic nu-si va permite sa nu tina cont de ele, indiferent pe ce baricada politica se va afla.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Liviu Dragnea abuz serviciu, #Victor Ciorbea Avocatul Poporului, #Florin Iordache ordonante gratiere , #eveniment
Comentarii
Poza cop4you
cop4you
rank 5
dracnea trebuie sa se prezinte pe 14 februarie😻 (cu bombonica💋),