Ploiesti: O femeie diagnosticata cu COVID-19 a primit o caserola de ciorba si a fost trimisa pe banca, la temperaturi caniculare

Vineri, 31 Iulie 2020, ora 18:08
4677 citiri
Ploiesti: O femeie diagnosticata cu COVID-19 a primit o caserola de ciorba si a fost trimisa pe banca, la temperaturi caniculare
FOTO: Pixabay

O femeie in varsta de 59 de ani din comuna prahoveana Lipanesti, testata pozitiv pentru COVID-19 si diagnosticata cu pneumonie, a fost tinuta trei zile intr-un spital din Ploiesti fara tratement.

Rudele femeii sustin ca aceasta a fost lasata sa astepte pe banca din fata spitalului, la 35 de grade Celsius, pentru a fi transportata la sectia de pneumologie, vineri, relateaza Adevarul.

Miercuri, 29 iulie, femeia a avut nevoie urgenta de asistenta medicala si a fost transportata la Spitalul Judetean de Urgenta din Ploiesti.

"Au bagat-o la izolator si timp de trei zile nu i-au dat niciun tratament, niciun antibiotic, in conditiile in care aveau diagnosticul pus de pneumonie. Astazi au scos-o afara pe banca, in fata spitalului, la 35 de grade, in starea grava in care se afla. I-au dat o ciorba acolo, in caserola, in conditiile in care ea nu de mancare are nevoie, ci de oxigen, ca nu mai poate sa respire. Sta si asteapta o ambulanta care sa o duca la sectia de plamani. De mai bine de o ora sta acolo, in caldura asta", a declarat, pentru Adevarul, una dintre rudele femeii.

Nimeni din partea autoritatilor nu a contactat familia pentru a anunta starea de sanatate a femeii, a mai spus barbatul.

"Am aflat noi dupa ce am dat zeci de telefoane. Ea e pozitiva si pe noi nu ne-a anuntat nimeni, in conditiile in care stam in aceeasi casa, iar sotia ea are simptome. E ragusita si tuseste. Suntem cinci care locuim impreuna. Nu ne-a zis nimeni sa ne izolam, absolut nimeni. Am si eu parinti in varsta, ar trebui sa-i protejez, nu? Sa nu mai ies din casa doua saptamani, sa nu ma mai duc la serviciu. Nici de la DSP, nici de la spital nu ne-au sunat", a precizat barbatul.

Fiica femeii a explicat ca singurul medicament pe care l-a primit cat timp a stat in izolator la Spitalul Judetean din Ploiesti a fost un algocalmin. Mai mult, potrivit jurnalistilor Adevarul.ro, femeia are lipit pe mana un bilet pe care este scris numele ei pentru a fi identificata in caz ca starea ei de sanatate se va inrautati.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Căpușele au trimis zeci de oameni la Urgențe. Ce trebuie făcut pentru a nu mai ajunge la spital
Căpușele au trimis zeci de oameni la Urgențe. Ce trebuie făcut pentru a nu mai ajunge la spital
Zeci de botoșăneni au avut nevoie de îngrijiri medicale după ce au fost mușcați de căpușe, în intervalul 1-15 aprilie. Potrivit reprezentanților Spitalului Județean "Mavromati", 26 de...
CTP vorbește despre cancer: ”Moștenire lăsată de înaintezâmbitorul lui Cîrstoiu, Ion Iliescu”
CTP vorbește despre cancer: ”Moștenire lăsată de înaintezâmbitorul lui Cîrstoiu, Ion Iliescu”
În stilul caracteristic, cunoscutul jurnalist Cristian Tudor Popescu a avut o postare pe rețelele sociale în care amintește de medicul Cătălin Cîrstoiu, candidatul PSD-PNL la Primăria...
#Ploiesti, #spital, #Covid 19, #tratament , #eveniment