Un milion de dolari recompensa pentru interlopul roman care a ucis un membru al clanului Sadoveanu. Florin Raducanu ar fi sursa problemelor de la granita mexicana

Joi, 04 Februarie 2021, ora 18:50
11386 citiri
Un milion de dolari recompensa pentru interlopul roman care a ucis un membru al clanului Sadoveanu. Florin Raducanu ar fi sursa problemelor de la granita mexicana
Florin Raducanu este cautat pentru uciderea lui Aly Sadoveanu FOTO anaheim.net

Politia din Anaheim, California, a anuntat o recompensa de un milion de dolari pentru informatii care sa duca la prinderea cetateanului roman Florin Raducanu (37 de ani).

Potrivit informatiilor furnizate de surse din ancheta, Raducanu, cunoscut ca Florin Americanu, ar fi fugit in Mexic dupa asasinarea lui Aurel Trandafir (47 de ani), cunoscut drept Aly Sadoveanu. Crima a avut loc pe 24.

Pe 24 ianuarie, Trandafir a fost impuscat in cap Raducanu. Potrivit informatiilor furnizate de apropiati, crima ar fi avut mobil financiar. Dupa crima, Florin Raducanu ar fi fugit. Autoritatile l-au dat in urmarire si au publicat fotografia lui.

Pe 27 ianuarie, Departamentul de Politie din Anaheim, California a anuntat ca s-a emis un mandat de arestare, insotit de o recompensa de un milion de dolari pentru un Florin Raducanu (37 de ani), suspectat ca l-a impuscat pe Aurel Trandafir (42 de ani).

Florin Raducanu, dat in urmarire

Capitala Romaniei, sub zodia crimei organizate. Cum si-au impartit clanurile interlope Bucurestiul

Rafuiala a avut loc in jurul orei 19.00 in orasul Anaheim. Autoritatile l-au gasit pe Aly Sadoveanu intr-o balta de sange si l-au dus la spital. Acesta nu a supravietuit ranilor si a decedat ulterior.

Conform politiei americane, la momentul impuscarii, Trandafir era cautat de oficialii romani pentru jaf. Surse judiciare au confirmat ca Aurel Trandafir era urmarit international inca din anul 2018, fiind condamnat la sase ani si patru luni pentru talharie.

Politia cere ajutorul populatiei

Dupa crima, Florin Americanu s-a facut nevazut si ar exista informatii ca acesta s-ar ascunde in Mexic. Politistii cer ajutorul populatiei in localizarea lui Raducanu. A fost gasita masina pe care a folosit-o Raducanu pentru a fugi de la locul crimei.

Anchetatorii spun ca acesta foloseste numeroase pseudonime si ar fi inarmat.

Informatia ca romanul a fugit in sudul Statelor Unite a fost transmisa si autoritatilor din Mexic de politia americana si exista indicii ca blocarea mai multor zeci de cetateni romani pe aeroportul din Cancun ar avea legatura cu "cazul Raducanu".

Peste 100 de romani au fost sechestrati pe aeroportul din Cancun

Incepand cu data de 29 ianuarie, mai multi romani au semnalat ca au probleme la intrarea in Mexic. Unora li s-a permis accesul dupa controale amanuntite, insa altii au ramas captivi pe Aeroportul din Cancun. Li s-au confiscat telefoanele si documentele. Cu toate acestea, cativa au reusit sa transmita in tara iadul prin care trec.

A fost nevoie de interventie diplomatica pentru ca romanii sa fie lasati sa plece acasa sau sa intre in Mexic, unde urmau sa isi petreaca vacantele platite.

Scandaloasa "circulara pentru romani" din punctele vamale ale Mexicului. "Este foarte ciudat ca nimeni nu vorbeste"

Conform unui anunt al Ministerului de Afaceri Externe, pentru cinci romani s-a luat masura nepermiterii intrarii in Mexic deoarece aveau emise pe numele lor alerte de securitate.

"Ca rezultat al convorbirii telefonice din seara zilei de 3 februarie a.c. a ministrului afacerilor externe Bogdan Aurescu cu omologul sau mexican, autoritatile mexicane au remediat, in regim de urgenta, situatia cetatenilor romani blocati pe aeroportul international din Cancun. De asemenea, ministrul mexican al afacerilor externe a transmis omologului roman, in numele Guvernului tarii sale, regrete pentru impactul negativ produs de actiunile autoritatilor mexicane", a transmis MAE, joi, 4 februarie, intr-un comunicat de presa.

Alerta de calatorie in Mexic

De asemenea, MAE reitereaza recomandarea adresata cetatenilor romani sa manifeste precautie cu privire la decizia de a calatori in scop turistic in aceasta perioada, mai ales in cazul destinatiilor care sunt afectate de pandemia de COVID-19. MAE reaminteste, in context, ca zonele Ciudad de Mexico si Cancun sunt clasificate ca zone cu risc epidemiologic ridicat in contextul pandemiei de COVID-19 (Ciudad de Mexico este considerata zona rosie, iar Cancun, zona portocalie).

Ministerul Afacerilor Externe aminteste ca cetatenii romani pot solicita asistenta consulara la numerele de telefon ale Ambasadei Romaniei la Ciudad de Mexico: 00 52 55 5280 0447 si 00 52 55 5280 1869, apelurile fiind redirectionate catre Centrul de Contact si Suport al Cetatenilor Romani din Strainatate (CCSCRS) si preluate de catre operatorii Call Center in regim de permanenta.

De asemenea, cetatenii romani care se confrunta cu o situatie dificila, speciala, cu un caracter de urgenta, au la dispozitie si telefonul de urgenta al misiunii diplomatice la Ciudad de Mexico: 00 52 55 38 833 072.

Cum au "decapitat" interlopii Politia Romana

In 2020, pe langa problemele legate de pandemia de coronavirus, Romania a trebuit sa faca fata si scandalurilor din lumea interlopa. Rafuieli intre clanurile care domina anumite zone din tara sau din Bucuresti au tulburat ordinea si linistea publica. Unul dintre scandaluri a dus la demisia sefului Politiei Romane.

Investigatii dupa executia lui Emi Pian, liderul clanului Duduianu. Mai multi interlopi, audiati de procurori si politie

Pe 1 septembrie 2020, chestorul Liviu Vasilescu, seful Politiei Romane, a anuntat intr-o conferinta de presa ca demisioneaza din functie. Plecarea lui Vasilescu de la conducerea institutiei vine in urma scandalului negocierilor cu interlopii, in care a fost implicat. El a fost unul dintre capii politiei care au discutat noaptea cu membrii clanului Duduianu despre inmormantarea liderului Florin Mototolea.

In luna septembrie 2020, politistii au facut mai multe perchezitii la membrii clanului Sadoveanu. Acestia erau filati dupa ce, intr-o interventie video pe o retea de socializare a amenintat gruparile rivale care le incalca teritoriile din Capitala revedicate de ei.

Mai puteti citi:

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#aly sadoveanu, #ucis, #florin raducanu, #urmarit, #recompensa, #romani in mexic , #eveniment