Revista presei: Ce pacaleli ne-au tras politicienii de 1 aprilie

Sambata, 02 Aprilie 2011, ora 09:06
2231 citiri
Revista presei: Ce pacaleli ne-au tras politicienii de 1 aprilie
Foto: Gandul

Ziua Pacalelilor i-a gasit pe politicieni la datorie. Atacuri la persoana, false ingrijorari pentru electorat, plangere penala, raspundere politica, statul de drept, motiune de cenzura, combaterea saraciei, au caracterizat activitatea celor mai combatanti dintre ei, scrie presa centrala de sambata.

Dan Diaconescu este, de asemenea, sub lupa jurnalistilor, dupa ce Curtea de Apel Bucuresti a decis irevocabil, sa respinga cererea de inregistrare a Partidului Poporului.

Pe de alta parte, scriu ziarele de sambata, cel putin 12 persoane au fost ucise intr-un atac fara precedent asupra biroului ONU din orasul afgan Mazar-i-Sharif si printre victime s-ar afla si un cetatean roman.

"Ce pacaleli ne-au tras politicienii de 1 aprilie", titreaza cotidianul Puterea, care prezinta cele mai incisive declaratii pe care le-au facut politicienii romani de 1 Aprilie.

Si Dan Diaconescu a declarat ca este "dezamagit", dupa ce instanta l-a anuntat ca "Ramane fara partid", scriu jurnalistii de la Adevarul. "Curtea de Apel Bucuresti a respins cererea de inregistrare a formatiunii politice", vine in completarea acestui subiect si Gandul.

In alta ordine de idei, un atac brutal a avut loc asupra misiunii ONU din Afganistan, iar "Printre victime se afla si un roman", scrie Evenimentul Zilei, precizand ca cetateanul roman ar fi fost decapitat.

Tot despre un razboi scrie si Jurnalul National, insa de aceasta data este vorba de lupta intre omul de afaceri Sorin Ovidiu Vantu si Sebastian Ghita. Astfel, Catalin Popa a acordat un interviu in exclusivitate, la o zi dupa ce a fost demis din functia de director editorial al Realitatea TV, el declarand ca "Este o gluma sinistra ca a existat control editorial din partea lui Ghita sau a lui Vantu".

Puterea: Ce pacaleli ne-au tras politicienii de 1 aprilie

Lideri politici precum Victor Ponta, Calin Popescu Tariceanu ori Varujan Pambuccian au fost cat se poate de seriosi de 1 Aprilie, deci declaratiile lor au parut niste farse, apreciaza Puterea.

Astfel, presedintele PSD, Victor Ponta, i-a spus vineri premierului Emil Boc ca va depune plangere penala impotriva lui in cazul in care Guvernul isi va asuma raspunderea pe o lege care sa plafoneze salariile profesorilor.

Liderul deputatilor PNL, Calin Popescu Tariceanu, a spus si el ca daca Guvernul isi va asuma raspunderea pe o lege de plafonare a salariilor profesorilor, aceasta va fi atacata la CCR si a subliniat ca deciziile instantelor trebuie respectate.

De asemenea, liderul grupului minoritatilor din Camera Deputatilor, Varujan Pambuccian, ne-a asigurat ca in perioada urmatoare va exista un program de relansare economica "facut cu cap". Pambuccian a mai spus ca sustine o eventuala decizie a Guvernului de asumare a raspunderii in Parlament pe legea privitoare la plafonarea salariilor profesorilor.

Presedintele UDMR, Kelemen Hunor, a mentionat ca in sedinta de luni a Coalitiei se va analiza care va fi procedura cea mai buna, proiect de lege sau asumare, pentru salarizarea in educatie, dar tot el spune ca, oricum, deja s-a stabilit ca va fi asumarea raspunderii, iar presedintele Consiliului National al PSD, Adrian Nastase, a povestit pe blogul sau cum a participat "cu bucurie", joi, la festivitatea de deschidere a lucrarilor celui de-al zecelea Congres ECOSY.

Adevarul: Dan Diaconescu ramane fara partid

Curtea de Apel Bucuresti a respins inscrierea Partidului Poporului, formatiunea politica lansata de patronul OTV, Dan Diaconescu.

Decizia este definitiva si irevocabila, informeaza Adevarul, precizand ca Dan Diaconescu s-a declarat surprins de decizie, declarand ca "este clar ca actuala putere nu ne vrea".

Gandul: Dan Diaconescu ramane fara Partidul Poporului

Printre cei care au contestat inscrierea formatiunii politice a lui Dan Diaconescu s-au aflat Constantin Cojocaru, de la "Asociatia Romanilor Sinceri", si Petre Popescu, reprezentantul "Partidul Poporului din Romania".

Dan Diaconescu a anuntat, pe 25 iunie 2010, imediat dupa ce a fost eliberat din arestul Politiei Capitalei, in urma deciziei Tribunalului Bucuresti in dosarul in care era acuzat de santajarea unui primar din judetul Arad, ca va intra in politica si va infiinta Partidul Poporului, aminteste Gandul.

Evenientul Zilei: Atac brutal asupra misiunii ONU din Afganistan. Un roman printre victime

In alta ordine de idei, cel putin 12 persoane au fost ucise intr-un atac fara precedent asupra biroului ONU din orasul afgan Mazar-i-Sharif si printre victime s-ar afla si un cetatean roman.

Surse oficiale, citate de Evenimentul Zilei au precizat ca cetateanul roman ar fi fost decapitat de atacatori. Informatia nu a fost confirmata oficial. La baza atacului care a vizat sediul ONU a stat o manifestatie de protest fata de incendierea Coranului produsa recent in Statele Unite ale Americii.

La Bucuresti, informatiile nu au fost deocamdata confirmate in mod ferm.

"Conform informatiilor preliminare de care dispunem, printre victimele atacului barbar de la Mazar-i-Sherif s-ar putea numara si un cetatean roman. MAE este in contact cu organismele internationale prezente la fata locului pentru verificarea informatiei", a anuntat vineri seara un comunicat al Ministerului roman de Externe.

Jurnalul National: Catalin Popa: "Este o gluma sinistra ca a existat control editorial din partea lui Ghita sau a lui Vantu

Presa aduce din nou in atenta opiniei publice scandalul dintre Sorin Ovidiu Vantu si Sebastian Ghita.

Catalin Popa a acordat un interviu pentru Jurnalul National, la o zi dupa ce a fost demis din functia de director editorial al Realitatea TV.

El a spus ca in conflictul Vantu-Ghita jurnalistii sunt victime colaterale, ca a transmis in repetate randuri ca tot acest conflict face rau redactiei si ca nu i s-a adus nici un repros in momentul in care a fost eliberat din functie. Zilele acestea, Popa isi va da demisia de la Realitatea.

"Pe mine ma si amuza treaba asta cu controlul editorial asupra unei televiziuni, pe care cineva crede ca-l poate exercita stand in concediu, fiind plecat din tara sau stand in alta parte. O televiziune de stiri se poate controla editorial muncind acolo in fiecare minut. Si atunci cand esti acasa, stand in continuare in contact pe internet, pe messenger, cu oamenii aia, pentru ca sunt decizii de luat in fiecare secunda. Deci este o gluma sinistra", a spus Popa.

D.R.

Controversata taxă pe soare, eliminată de Guvern. Anunțul ministrului Energiei pentru prosumatori
Controversata taxă pe soare, eliminată de Guvern. Anunțul ministrului Energiei pentru prosumatori
Guvernul a adoptat joi, 28 martie, Ordonanţa pentru modificarea şi completarea OUG 27/2022 prin care este eliminată taxa pe soare pentru prosumatori şi actualizează schema de sprijin pentru...
Se interzise fumatul țigărilor electronice în spațiile publice închise și în birouri. Ce mai prevede legea promulgată de Klaus Iohannis
Se interzise fumatul țigărilor electronice în spațiile publice închise și în birouri. Ce mai prevede legea promulgată de Klaus Iohannis
O lege promulgată deja de președintele Klaus Iohannis interzice vânzarea către minori a țigărilor electronice, dar și a dispozitivelor de vapat, cu sau fără nicotină. Acestea au fost...
#1 aprilie politicieni, #Dan Diaconescu Partidul Poporului, #vantu razboi ghita realitatea , #eveniment