SERIAL. Averile primarilor din Romania. Mihail Genoiu, edilul din Craiova - banii si bunurile, la inceput si la final de mandat

Luni, 03 August 2020, ora 00:03
7518 citiri
SERIAL. Averile primarilor din Romania. Mihail Genoiu, edilul din Craiova - banii si bunurile, la inceput si la final de mandat
Foto: Facebook/Mihail Genoiu

Ziare.com va propune o analiza a declaratiilor de avere ale primarilor din cele mai importante orase din Romania. O parte dintre primarii in functie isi propun sa candideze din nou la alegerile care ar trebui sa aiba loc la sfarsitul lunii septembrie, astfel ca analiza isi propune sa compare prima declaratie de avere din mandat cu ultima, pentru a avea o imagine clara asupra a cat au reusit primarii sa agoniseasca in patru ani.

Mihail Genoiu (63 ani) si-a inceput mandatul ca primar al Municipiului Craiova in iunie 2017, castigand alegerile cu 41,79% dintre voturi, ca membru al Partidului Social Democrat. Inaintea lui, fotoliul de primar a fost ocupat de Lia Olguta Vasilescu, care a detinut doua mandate de primar al Craiovei, unul castigat in 2012, iar altul in 2016, ambele din partea PSD. Totusi, pe al doilea nu l-a dus la sfarsit, din ianuarie 2017 ocupand functia de ministru al Muncii in guvernele Grindeanu, Tudose si Dancila.

Genoiu activeaza in administratia locala din 2012, cand a fost ales consilier local din partea Uniunii Nationale pentru Progresul Romaniei. A fost viceprimar al municipiului Craiova, in intervalul 2013-2017. Potrivit CV-ului publicat de acesta, a mai fost inginer, profesor inginer, sef de serviciu import - export si director general al unei firme, Olas Prod SRL Craiova, afacere care se ocupa cu prelucrarea carnii.

Averea - inceput de mandat

Potrivit declaratiei de avere completata de Genoiu la inceputul mandatului, in 2017, acesta nu detinea nici case, nici terenuri. Primarul declara un autoturism, un BMW fabricat in 1994, obtinut prin cumparare. In plus, mentioneaza bijuterii in valoare de 7.000 de euro, dobandite din 1979 pana in prezent.

Genoiu declara trei firme, dintre care doua in faliment si una radiata. Este vorba despre SC Rovipig SRL, intratata in faliment din 2013, SC Olas Prod SRL, in faliment din 2014, si SC Pevas Comprest SRL, radiata in 2016.

Nici de datorii nu scapa. Acesta mentioneaza ca este fidejusor pentru doua imprumuturi, unul contractat in 2010, in valoare de 300.000 de euro, altul din 2011, de 1.200.000 de lei, si inca un imprumut contractat in 2009, pentru care este garant, in valoare de 32.000 de euro.

Veniturile sale anuale declarate erau de 55.952 de lei, ca primar al Municipiului Craiova, la care se adauga venitul sotiei sale, Mirela Genoiu, in valoare de 48.998 de lei, fiind profesoara la Colegiul National Elena Cuza.

Averea - sfarsit de mandat

Potrivit declaratiei de avere publicata in 2020, Mihail Genoiu nu inregistreaza prea multe schimbari, in afara faptului ca isi radiaza masina si firma SC Olas Prod SRL. Cu toate acestea, venitul sau anual aproape ca se tripleaza, ajungand sa castige 164.268 de lei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Plângere penală împotriva ministrului Dezvoltării și a primarului din Râşnov. Acuzațiile grave aduse ”binomului naş-fin”
Plângere penală împotriva ministrului Dezvoltării și a primarului din Râşnov. Acuzațiile grave aduse ”binomului naş-fin”
Senatorul USR Irineu Darău a anunțat joi, 18 aprilie, că a depus un denunţ penal împotriva ministrului Dezvoltării, Adrian Veştea, şi a primarului din Râşnov, Liviu-Cătălin Butnariu,...
UPDATE Pompierii reiau acțiunile de căutare-salvare la blocul din Craiova unde a avut loc o explozie. Care este cauza nenorocirii
UPDATE Pompierii reiau acțiunile de căutare-salvare la blocul din Craiova unde a avut loc o explozie. Care este cauza nenorocirii
Echipajele de intervenţie reiau, joi dimineaţa, 18 aprilie, acţiunile de căutare-salvare la blocul din municipiul Craiova unde, cu o seară în urmă, s-a produs o explozie în urma căreia o...
#mihail genoiu, #declaratii de avere, #inceput de mandat, #sfarsit de mandat, #primar, #Craiova , #eveniment
Comentarii
Poza Traiannn
Traiannn
rank 5
Smecheria salveaza averea parsivului !Care sunt averile apropiatilor
Poza ioanrus
ioanrus
rank 5