Sute de angajati ai Ministerului de Interne s-au imbolnavit de coronavirus. Doi dintre ei au murit

Marti, 30 Iunie 2020, ora 11:13
4508 citiri
Sute de angajati ai Ministerului de Interne s-au imbolnavit de coronavirus. Doi dintre ei au murit
Foto: Pixabay.com

Sute de angajati ai Ministerului Afacerilor Interne s-au imbolnavit de Covid-19, de la izbucnirea pandemiei. Cei mai multi sunt din structurile Inspectoratului General de Urgenta si ale Politiei Romane.

Presedintele Sindicatului National al Politistilor si Personalului Contractual (SNPPC), Dumitru Coarna a spus ca ar fi vorba despre 513 politisti, pompieri, politisti de frontiera, jandarmi si alti angajati ai MAI.

"Este posibil sa se fi contaminat in timpul interventiilor", a spus Dumitru Coarna pentru Ziare.com. Presedintele SNPPC, mai spune ca la nivelul fiecarei structure iau masuri pentru evitarea imbolnavirilor, insa tot se produc contaminari.

Conform unui raport al Ministerul de Interne, pana acum s-au inregistrat 513 cazuri de coronavirus in randul angajatilor MAI. Astfel, de la Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta s-au imbolnavit 162 de oameni. De asemenea, au fost confirmati pozitiv 143 de politisti, 108 jaandarmi si 20 de politisti de frontiera. Totodata s-au mai inregistrat 80 de cazuri din alte structure aflate in subordinea MAI.

Din totalul angajatilor confirmati cu virusul COVID-19, doi au decedat, respectiv un angajat al Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta si unul al Inspectoratului General al Politiei Romane.

Primul politist mort din cauza coronavirus

Sambata, 13 iulie, un politist din cadrul IPJ Olt, care era infectat cu noul coronavirus, a murit. Este primul politist decedat din cauza Covid-19.

Potrivit informatiilor Sindicatului Europol, este vorba despre seful Postului de Politie Ipotesti, Sectia 4 Politie Rurala Coteana. Barbatul avea 49 ani si a ajuns la Spitalul Slatina in 28 mai. La 30 mai a fost transferat la Spitalul Caracal. Starea lui a devenit tot mai grava si a fost trimis la Institutul National de Boli Infectioase "Matei Bals" la Terapie Intensiva. Cu toate eforturile medicilor, acesta a decedat.

Pompier din Constanta, rapus de Covid-19

Un pompier angajat la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Constanta a murit in luna aprilie din cauza Covid-19. Barbatul, a decedat intr-un spital din Capitala. Avea 48 de ani si de 13 ani lucra la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Dobrogea.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Alarma de incendiu, declanșată din greșeală la Spitalul de Urgență Pitești
Alarma de incendiu, declanșată din greșeală la Spitalul de Urgență Pitești
Alarma s-a dat duminică seara, 14 aprilie, la 21:09. Popmierii s-au deplasat de urgență la Spitalul de Urgenţă Piteşti, însă nu a fost nevoie de evacuarea pacienţilor. Salvatorii și-au...
Un colector industrial de praf a luat foc, într-o fabrică din Bihor. 60 de angajați au fost evacuați
Un colector industrial de praf a luat foc, într-o fabrică din Bihor. 60 de angajați au fost evacuați
Pompierii din Bihor au intervenit pentru stingerea unui incendiu care s-a manifestat, cu degajări mari de fum, în interiorul unui colector de praf industrial. 60 de angajaţi s-au evacuat, dar nu...
#politisti infectati cu covid, #pompieri, #Ministerul de Interne, #dumitru coarna , #eveniment