Transelectrica l-a dat afara pe directorul care si-a pus in CV o diploma falsa

Joi, 19 Septembrie 2019, ora 11:37
15184 citiri
Transelectrica l-a dat afara pe directorul care si-a pus in CV o diploma falsa
Foto: Facebook/Transelectrica

Consiliul de Supraveghere de la Transelectrica l-a revocat azi pe presedintele directoratului, Marius Carasol, in urma scandalului aparut dupa ce presa a dezvaluit ca si-a falsificat CV-ul.

Mai multe publicatii au relatat miercuri ca Marius Carasol si-ar fi falsificat CV-ul, sustinand ca a absolvit Universitatea Politehnica Bucuresti.

Reprezentantii Politehnicii au precizat ca persoana respectiva a fost student in cadrul universitatii, insa nu si-a finalizat studiile.

Drept urmare, joi s-a intrunit Consiliul de Supraveghere al Transelectrica si a decis demiterea lui Marius Carasol, au transmis surse din Ministerul Economiei pentru Ziare.com.

Cum a ajuns Carasol director la Transelectrica fara diploma valabila de inginer

Aceleasi surse au explicat ca, momentan, Transelectrica nu este administrata dupa prevederile Ordonantei 109/2001, a guvernantei corporative. Iar asta inseamna ca membrii directoratului nu trebuie neaparat alesi prin concurs, cu respectarea unor proceduri de selectie clare, prestabilite. In aceste conditii - oricat de absurd ar suna! - presedintele directoratului, Marius Carasol, n-ar fi avut nevoie de diploma de studii superioare valabila ca sa poata fi membru al directoratului Transelectrica.

Din acest punct de vedere, sursele Ziare.com sustin ca actele pe care le-ar fi semnat Carasol, in perioada in care a fost presedinte al directorului Transelectrica, n-ar fi lovite de nulitate.

Problema - au mai explicat sursele - este ca, inainte de a fi presedinte al directoratului Transelectrica, Marius Carasol a fost, incepand cu luna mai 2018, director la Sucursala de Transport (a Transelectrica) din Bucuresti. Iar ca sa lucreze la sucursala, Carasol trebuia sa fie inginer. Si nu era, potrivit surselor Ziare.com, care au confirmat ca diploma depusa de Carasol fusese falsificata.

In aceste conditii, exista - din cate intelegem - posibilitatea ca activitatea pe care a desfasurat-o Marius Carasol la Sucursala de Transport Bucuresti a Transelectrica sa fie lovita de nulitate. Cine ar urma sa plateasca pentru asta si ce probleme va inregistra Transelectrica de pe urma acestei situatii ramane sa aflam.

Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
USR anunţă că, miercuri, un membru USR a fost agresat în timp ce strângea semnături în zona Lujerului din Sectorul 6, Bucureşti. ”Ieri, un membru USR a fost agresat în timp ce...
REPER ar vrea candidați comuni cu Alianța Dreapta Unită, la Capitală: "Luăm cu toții decizia matură de a ne așeza cât mai repede la masă"
REPER ar vrea candidați comuni cu Alianța Dreapta Unită, la Capitală: "Luăm cu toții decizia matură de a ne așeza cât mai repede la masă"
REPER, partidul condus de fostul premier Dacian Cioloș, anunță că a trimis o invitație la dialog colegilor de la USR, PMP și Forța Dreptei, filialele din București, în vederea găsirii...
#director demis Transelectrica , #eveniment