Val de intoxicatii cu aragaze si fum de soba, la Iasi

Duminica, 17 Octombrie 2010, ora 14:17
2272 citiri
Val de intoxicatii cu aragaze si fum de soba, la Iasi

Zeci de persoane s-au intoxicat cu fum la Iasi in acest weekend, dupa ce vremea rece si ploile i-au determinat pe multi sa aprinda aragazul pentru a se incalzi noaptea sau sa faca focul in sobe, fara a curata in prealabil hornurile.

Printre cele mai grave cazuri s-a numarat si cel al unei gravide in 14 saptamani care a ajuns la Spitalul de Urgente "Sfantul Ioan" dupa ce a fost expusa timp de mai multe ore la inhalarea de gaze nocive emanate de aragazul din bucatarie.

"Pacienta prezenta la internare cefalee, greturi, varsaturi, vertij, transpiratii si a beneficiat imediat de oxigenoterapie, suport volemic, nootrope asociate examenelor toxicologice. Va ramane internata in Clinica de Toxicologie, iar cand starea clinica o va permite, va fi evaluata si de un obstetrician pentru a se vedea daca fatul a fost afectat", a declarat un medic de garda.

Specialistii recomanda verificarea surselor de caldura inainte de sezonul rece pentru a evita intoxicatia cu monoxid sau fum, mai ales ca luni in sir, in sezonul cald, sobele au stat nefolosite.

Dupa doar cateva ore, la acelasi spital a ajuns o familie dintr-un sat iesean. Marin V., de 53 de ani si Lucica V., de 54 de ani, au ajuns la spital in urma intoxicatiei cu monoxid de carbon iar dupa mai multe ore medicii de urgenta au reusit amelioararea clinica a acestor pacienti ce vor ramane internati la Clinica de Toxicologie.

Ei s-au incalzit toata noaptea de sambata la o soba cu tiraj necorespunzator si doar sansa trezirii sotului si deschiderea geamurilor si a usii au evitat o tragedie.

In acest an, aproape 100 de pacienti au ajuns intoxicati cu monoxid si fum la Spitalul de Urgente "Sfantul Ioan" din Iasi, 88,51% fiind din urban, 58,28% barbati.

Grupa de varsta cea mai afectata a fost cea 31-40 de ani (28,74%), iar majoritatea sunt cei fara ocupatie (34,38%) fapt care asociat si procentului de pensionari afectati (16,09%) arata ca peste jumatate din cei afectati sunt cei fara posibilitati materiale ce au utilizat aragazul drept sursa de caldura.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#persoane intoxicate fum Iasi, #pacienti intoxicati fum Iasi , #eveniment