Ziua Dunarii: celebrare in mediul online sub sloganul "Descopera Dunarea!"

Luni, 29 Iunie 2020, ora 14:35
3430 citiri
Ziua Dunarii: celebrare in mediul online sub sloganul "Descopera Dunarea!"
Foto: Facebook/ Ministerul Mediului

Ziua Dunarii, celebrata anual in 29 iunie, este sarbatorita in acest an in mediul online, de toate cele zece tari riverane, din cauza pandemiei de coronavirus. Romania este strabatuta de Dunare pe o distanta de aproape 1.100 de kilometri, cea mai mare lungime dintre toate tarile riverane. Specialistii anunta ca, tot in Romania, exista cea mai mare zona umeda din Europa si cea mai importanta arie naturala protejata de-a lungul fluviului: Delta Dunarii.

Ministerul Mediului anunta, luni, ca Ziua Dunarii este celebrata in acest an in mediul online din cauza pandemiei.

Foto: Facebook/Ministerul Mediului

" << Regele raurilor europene >>, cum o numea Napoleon, si << cea mai bogata in daruri >>, cum sublinia Nicolae Iorga, Dunarea este sarbatorita astazi de toate tarile riverane. In fiecare an, pe data de 29 iunie, cele 10 tari din bazinul Dunarii sarbatoresc impreuna unul dintre cele mai mari sisteme fluviale din Europa. Ziua Dunarii a fost marcata din 1994, cand s-a semnat conventia de la Sofia cu privire la cooperarea pentru protectia si utilizarea durabila a fluviului. << Descopera Dunarea >>! este sloganul din acest an al Zilei Dunarii", a anuntat, luni, Ministerul Mediului, pe pagina de Facebook.

Potrivit sursei citate, cu o lungime de aproape 3.000 de km, traversand 10 tari si patru capitale (Viena, Bratislava, Budapesta si Belgrad), Dunarea este al doilea fluviu ca lungime din Europa.

Foto: Facebook/Ministerul Mediului

Romania este strabatuta de Dunare pe o distanta de aproape 1.100 km, cea mai mare lungime dintre toate tarile riverane.

"Tot tara noastra are cea mai mare zona umeda din Europa si cea mai importanta arie naturala protejata de-a lungul fluviului: Delta Dunarii! Si pentru ca (re) descoperim Dunarea, trebuie sa amintim faptul ca Delta este, in mare parte situata in Dobrogea cu o suprafata de aprox. 2.500 km 2 si, partial, in Ucraina, fiind cea mai bine conservata dintre deltele europene. Acest loc, cu o biodiversitate extraordinara, gazduieste peste 5.000 de specii de flora si fauna, fiind declarata rezervatie a biosferei in anul 1990 si intrand in patrimoniul mondial al UNESCO, in 1991", a mai anuntat Ministerul Mediului.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Garda de Mediu a făcut controale pe Dunăre, în plină perioadă de prohibiţie. Neregulile descoperite de comisari
Garda de Mediu a făcut controale pe Dunăre, în plină perioadă de prohibiţie. Neregulile descoperite de comisari
Comisarii Gărzii de Mediu au verificat, în ultimele zece zile, tronsonul de Dunăre începând cu localitatea Călăraşi, până la Dunărea maritimă şi Insula Mică a Brăilei. În urma...
Virusul care ar putea cauza următoarea pandemie circulă deja printre noi
Virusul care ar putea cauza următoarea pandemie circulă deja printre noi
Următoarea pandemie ar putea fi cauzată de virusul gripal, avertizează oamenii de ştiinţă, scrie The Guardian, citând datele unui studiu care va fi publicat weekendul viitor. Un sondaj...
#Dunare, #pandemie, #ziua Dunarii , #eveniment
Comentarii
Poza Nonpolitikon
Nonpolitikon
rank 5