CSM a declansat verificarile in cazul disparitiei lui Dinel Staicu

Vineri, 08 Aprilie 2011, ora 17:58
1442 citiri
CSM a declansat verificarile in cazul disparitiei lui Dinel Staicu
Foto: Arhiva

Inspectia Judiciara de pe langa plenul CSM s-a sesizat din oficiu si va face verificari cu privire la aspecte legate de cauzele aflate pe rolul instantelor romanesti privind pe Dinel Nutu, fost Staicu, dat in urmarire internationala.

"Avand in vedere prezentarea de catre diferite institutii din presa a unor aspecte legate de cauzele aflate pe rolul instantelor din Romania privind pe Dinel Nutu (fost Staicu) - urmarit international, Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) informeaza ca Inspectia Judiciara de pe langa Plenul CSM s-a sesizat din oficiu si va proceda in perioada imediat urmatoare la efectuarea verificarilor care se impun", informeaza CSM, printr-un comunicat remis vineri.

Totodata, reprezentantii Consiliului fac mai multe precizari, in baza datelor furnizate de Judecatoria sector 4 Bucuresti, precum si din informatiile comunicate de purtatorul de cuvant al Judecatoriei sector 2 Bucuresti.

Astfel, CSM precizeaza ca dosarul aflat pe rol la Judecatoria sector 4, privind pe ( la acea data ) Dinel Staicu a fost comunicat Curtii de Apel Bucuresti la data de 10 ianuarie 2011, conform evidentei ECRIS. In acest dosar s-a dispus condamnarea definitiva a lui Dinel Staicu la sapte ani de inchisoare cu executare, iar conform declaratiilor DNA, existau suspiciuni ca acesta intentiona sa se sustraga de la executarea acestei pedepse.

"De la data de 10 ianuarie 2011, DNA a avut la indemana posibilitatea depunerii cererii de luare a masurilor asiguratorii la Curtea de Apel Bucuresti, pe rolul careia, tot de la acea data se afla dosarul in cauza, primul termen de judecata pentru recurs fiind fixat de CAB la 7 februarie 2011", se arata in comunicatul citat.

Mai mult, sustin reprezentantii CSM, elementele pe care se putea fundamenta o eventuala decizie de luare a masurii asiguratorii erau continute in dosarul transmis Curtii de Apel Bucuresti, Judecatoria sector 2 avand pe rol alt dosar, cu probatoriu si elemente diferite, vizand aceeasi persoana, "insa cu grad relativ de concludenta in legatura cu necesitatea dispunerii acestei masuri".

Dinel Staicu este judecat, alaturi de alte persoane, este judecat pentru prejudicierea Transgaz Medias, iar dosarul se afla in faza de fond, pe rolul Judecatoriei Sectorului 2.

La termenul din 16 februarie al procesului, procurorul de sedinta a solicitat instantei admiterea cererii de luare a masurii obligarii de a nu parasi tara fata de Dinel Staicu,potrivit incheierii de sedinta din data respectiva. Reprezentantul DNA a informat instanta ca este necesara luarea masurii pentru buna desfasurare a procesului penal, avand in vedere ca acesta nu s-a mai prezentat la proces dupa ce a fost audiat.

Mandat european de arestare pe numele lui Dinel Nutu, fost Staicu - Vezi cum a reusit sa dispara

Mai mult, se arata in incheierea de sedinta, procurorul a informat instanta si despre demersurile facute de Dinel Staicu de a isi schimba numele, solicitand judecatorului sa aiba in vedere si condamnarea, nedefinitiva la acea data, din dosarul falimentarii BIR.

In incheierea de sedinta este consemnata si pozitia avocatului lui Dinel Staicu, acesta cerand respingerea solicitarii procurorului, sustinand ca schimbarea de nume vine ca urmare a intentiei acestuia de a prelua numele viitoarei sotii.

Judecatoria Sectorului 2 a decis, insa, respingerea cererii de impunere a interdictiei de a parasi tara in cazul lui Staicu.

Judecatoria Sectorului 4 a emis un mandat european de arestare pe numele lui Dinel Nutu, noul nume al omului de afaceri Dinel Staicu, dupa ce acesta a fost condamnat definitiv la 7 ani de inchisoare, insa a fugit din tara inainte de pronuntarea acestei decizii.

Potrivit reprezentantilor instantei, pe numele lui Dinel Nutu a fost emis un mandat european de arestare.

Dinel Staicu si-a schimbat cartea de identitate de doua ori in ultimele doua luni, in februarie si in aprilie, iar ultima data si numele, astfel ca acum il cheama Nutu Dinel, iar mandatul de executare a pedepsei ar trebui rectificat, au declarat miercuri pentru NewsIn surse judiciare.

Magistratii Curtii de Apel Bucuresti au pronuntat luni decizia definitiva in dosarul privind falimentarea Bancii Internationale a Religiilor si a hotarat ca omul de afaceri Dinel Staicu va executa sapte ani de inchisoare pentru complicitate la abuz in serviciu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres al Forţa Dreptei este organizat, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, formaţiunea urmând să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte candidaţii la alegerile...
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
România se pregătește de alegeri. Europarlamentarele vor avea loc în aceeași zi cu localele. ARA Public Opinion a realizat o cercetare sociologică în legătură cu evenimentele ce vor avea...
#Dinel Staicu Dinel Nutu, #Dinel Staicu , #eveniment