Cu fata la alegatori: Ion M. Ioniță, despre un posibil USL 2.0 după alegerile din 9 iunie: „Depinde de scorul pe care îl va înregistra această alianța”

Cum a intrat o turma de bizoni in curtea unui gospodar din Neamt. "Proba de 100 de metri garduri - Dubla 2 "

Vineri, 30 Aprilie 2021, ora 10:50
7660 citiri
Cum a intrat o turma de bizoni in curtea unui gospodar din Neamt. "Proba de 100 de metri garduri - Dubla 2 "
Bizonii sar gardul FOTO Captura Facebook

O turma de bizoni a intrat in curtea unui gospodar din Neamt desi aceasta era imprejmuita de gard. Imagini video inregistrate de cei de la Parcul Natural Vanatori Neamt au surprins cum animalele masive au sarit cu mare usurinta obstacolele si au iesit la fel de simplu cum au intrat.

"De data aceasta, intreaga turma de bizoni, surprinsa in gospodaria unui cetatean, demonstreaza abilitati uimitoare, reusind sa ...dispara din peisaj, probabil la fel cum a si intrat, sarind cu usurinta peste gardul care imprejmuieste gospodaria.

Chiar daca sunt masivi, zimbrii sunt foarte sprinteni si chiar pot sari garduri inalte, asa cum puteti observa in filmarea facuta in Parcul Natural Vanatori Neamt de colegul nostru Ioan Mihut.

Colegii nostri de la Parcul Natural Vanatori Neamt au fost chemati pentru a scoate zimbrii (ce cresc in libertate!) din anexa gospodareasca a unui cetatean. Dupa cum se observa din film, zimbrii au fost indepartati din anexa fara incidente", se arata intr-o postare pe contul de Facebook a Romsilva.

Ce este zimbrul

Zimbrul este cel mai mare mamifer european de pe uscat. Poate ajunge la o greutate de 920 de kilograme in cazul masculilor, mai impunatori, si la 640 de kilograme in cazul femelelor. Femelele traiesc in turme, alaturi de pui, in timp ce masculii sunt solitari.

Zimbrul a fost reintrodus de silvicultori in fauna Romaniei in anul 1958, la doua secole de la disparitia sa din fauna tarii, prin aducerea unor exemplare din Polonia. Nucleul initial de la Ocolul Silvic Retezat s-a extins, fiind create altele, intre care Parcul Natural Vanatori Neamt.

"In Parcul Natural Vanatori Neamt sunt eliberate anual in natura mai multe exemplare de zimbru, dupa o selectie riguroasa, in prezent traind in libertate 45 de zimbri, din care 15 s-au nascut in libertate.

Romsilva - Parcul Natural Vanatori Neamt, unul dintre cele 22 de parcuri nationale si natural administrate de Regia Nationala a Padurilor - Romsilva, este situat in nordul judetului Neamt. Se intinde pe o suprafata de 30.818 hectare, din care 26.190 de hectare paduri, pe versantul estic al Muntilor Stanisoarei si Subcarpatii Neamtului, acoperind bazinul Ozanei si al Cracaului.

Parcul natural, inclus in prestigiosul "Top 100 de destinatii sustenabile", este singurul loc din Europa in care exista concomitent zimbri in libertate, semilibertate si in captivitate.

Regia Nationala a Padurilor - Romsilva administreaza trei nuclee de zimbri, la Bucsani #Hateg si Vanatori Neamt cu un efectiv total de peste o suta de exemplare.

credit: Ioan Mihut, Parcul Natural Vanatori Neamt", se mai arata in postare

Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
#bizoni, #parcul natural neamt, #Romsilva , #eveniment
Comentarii
Poza MosGerila
MosGerila
rank 5
Era toata turma de bizoni de pe ziare.com ?