Cum i-au păcălit cerșetorii români pe spanioli. "Au rămas și cu banii dați, și fraieriți"

Marti, 24 August 2021, ora 03:30
6098 citiri
Cum i-au păcălit cerșetorii români pe spanioli. "Au rămas și cu banii dați, și fraieriți"

Autoritățile locale din sudul Spaniei sunt puse pe jar de câteva familii de români care ocupă ilegal mai multe clădiri. Spaniolii au încercat să scape de ei și le-au dat bani ca să plece, dar în zadar.

Orașele Alameda și Macarena, aflate lângă Sevilla, în sudul Spaniei, se confruntă de mai mult timp cu această problemă, însă situația s-a agravat în ultimul an și jumătate, în special după izbucnirea pandemiei.

Poliția spaniolă este neputincioasă în acest caz, deși localnicii au depus nenumărate reclamații. Oamenii spun că românii le creează probleme serioase pentru că au improvizat instalații pentru a se conecta la electricitate, iar de aici au rezultat o mulțime de scurtcircuite care au lăsat zona în beznă. Acesta este și cazul unui imobil aflat pe Calle Feria, la numărul 158.

Clădirea ocupată de români trebuia să fie folosită ca pensiune, dar acum situația este complicată. Potrivit vecinilor, în acest imobil pot fi văzuți copii aplecându-se peste balustrada ferestrei, notează ABC.

Trăiesc de pe o zi pe alta din cerșit

Spaniolii au admis că românii nu sunt violenți și nu au provocat niciun fel de incidente în zonă, dar totuși prezența lor îi deranjează. O singură dată – spune unul dintre ei, românii din clădire s-au luat la bătaie între ei, iar atunci a intervenit Poliția. Însă nici atunci nu au existat urmări, astfel că românii au continuat să-și ducă traiul netulburați și nederanjați de nimeni în blocul situat pe Calle Feria.

„Polițiștii au venit în echipament special și am crezut că o să-i scoată de acolo, dar i-au luat doar pe câțiva dintre ei. Cei mai mulți au rămas acolo până în ziua de azi”, a spus acesta.

Românii trăiesc de pe o zi pe alta și se pare că nu au surse de venit. Localnicii spun că ei pot fi văzuți la cerșit. „Unii cerșesc la ușa supermarketului sau a bisericii, iar alții pe stradă. Trăiesc în largul lor, fără ca nimeni să le spună nimic”, a adăugat un bărbat care e vânzător la unul dintre magazinele din apropiere.

Cum i-au păcălit pe imobiliari

O problemă și mai mare au agenții imobiliari care voiau să vândă clădirile, însă acum totul a devenit o misiune imposibilă, după ce au fost ocupate de români. În disperare de cauză, unele agenții au venit cu propuneri tentate pentru români: bani pentru a elibera clădirile. Și nu este vorba despre sume mici, dă asigurări unul din agenții imobiliari chestionați. Totuși, spaniolii au fost trași pe sfoară, nu o dată.

„Unele entități le plătesc sume generoase ca să plece, dar dacă nu acționează rapid și nu pun uși de apartament securizate și nu astupă ferestrele, se întorc”, a spus agentul.

Situația nici nu este una nouă, adaugă spaniolul. Astfel de cazuri există încă de acum 20 de ani, dar situația s-a înrăutățit în ultima perioadă. După pandemie, aproape în fiecare cartier din orașele menționate există cel puțin câte o clădire ocupată ilegal de familiile sărace de români, iar o soluție nu pare să se întrevadă.

Citeste si:
Mondialul de handbal feminin: primele echipe calificate în grupele principale. România joacă duminică, cu Kazahstan. Ora meciului
Mondialul de handbal feminin: primele echipe calificate în grupele principale. România joacă duminică, cu Kazahstan. Ora meciului
Spania, vicecampioana mondială, Danemarca, Brazilia, Croația, Japonia, Germania, Ungaria, Coreea de Sud s-au calificat în grupele principale ale Campionatul Mondial de handbal feminin din...
Scandal uriaș în Cupa Davis: gesturile prin care rusul Medvedev i-a înfuriat pe spanioli VIDEO
Scandal uriaș în Cupa Davis: gesturile prin care rusul Medvedev i-a înfuriat pe spanioli VIDEO
Rusia s-a calificat în finala Cupei Davis după ce a învins Germania, scor 2-1. Victoria care a consfințit calificarea Rusiei a fost adusă de Daniil Medvedev, locul 2 ATP, care a trecut în...