Substanta folosita in blocul de la Timisoara e puternic toxica pentru toate formele de viata: Blocheaza caile respiratorii

Marti, 19 Noiembrie 2019, ora 11:12

   

Substanta folosita in blocul de la Timisoara e puternic toxica pentru toate formele de viata: Blocheaza caile respiratorii
Procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Timis au anuntat ca in procesul de deratizare a blocurilor din Timisoara, printre care cel in care trei oameni si-au pierdut viata, exista indicii ca a fost folosita substanta Delicia - Gastoxin care contine fosfura de aluminiu, foarte toxica, cu efecte letale in caz de inhalare, si care necesita pentru utilizare autorizatie speciala.

"In urma cercetarilor efectuate in cauza s-a stabilit ca suspectul B.I.S., in calitate de reprezentant al unei societati comerciale cu sediul in Timisoara, a executat servicii de deratizare in imobilul respectiv (blocul de pe strada Miorita nr. 8 in care au decedat trei persoane - n.r.), in baza unui contract incheiat in acest sens, activitate ce a avut loc in perioada 16.11.2019 - 18.11.2019.

In cauza exista indicii ca, in procesul de deratizare, suspectul a folosit un insecticid denumit Delicia - GASTOXIN, ce are in compozitie fosfura de aluminiu, o substanta foarte toxica, cu efecte letale in caz de inhalare, si care necesita pentru utilizare autorizatie speciala", transmite Parchetul de pe langa Tribunalul Timis, intr-un comunicat de presa.

Specialistii in cercetare chimica au descoperit, luni seara, in timpul operatiunii de evacuare a celui de-al doilea bloc de locuinte, unde aceeasi firma facuse dezinsectie si deratizare chiar luni dimineata, intr-o cutie, asezata in dulap, intre haine, o substanta foarte toxica, Delicia Gastoxin, in forma de tablete rotunde, pe baza de fosfura de aluminiu. Aceasta se elibereaza doar cu autorizatii speciale.

Delicia Gastoxin este un insecticid destinat combaterii daunatorilor cerealelor depozitate si a rozatoarelor mari din culturile de camp.Gazul de fosfina este eliberat in prezenta umezelii si este puternic toxic pentru toate formele de viata, fie oameni, fie animale. Fosfina, prin inhalare, blocheaza caile respiratorii prin eliminarea apei din celule.

Iata mai multe detalii despre acest caz:
Urmareste Ziare.com pe Facebook   si  pe Instagram   Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.
Citeste mai multe despre
Sursa: NEWS.RO

Articol citit de 7921 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
FrumoasaTara
rank 5
Informatii despre insecticidul MORTAL postate pe Internet
⚠ Produsele Quickphos-Up, Delicia Gastoxin, Phostoxin (fosfura de aluminiu) si Magtoxinul (fosfura de magneziu) se comercializeaza doar catre persoane autorizate T si T+ (?).
Delicia sic!!!) Gastoxin este un insecticid fumigant destinat combaterii daunatorilor cerealelor depozitate si a rozatoarelor mari in culturile de camp.
Gazul de fosfina este eliberat de fumigantul DELICIA GASTOXIN in prezenta umezelii din atmosfera ori a umezelii din marfurile care urmeaza a fi tratate (ori a umezelii din plamanii persoanelor ce au avut ghinionul sa li se faca dezinsectie fara avertizare).
Gazul este puternic toxic pentru toate formele de viata umana ori animala !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Este un gaz incolor cu un miros asemanator celui de carbid sau usturoi.
Mod de actiune
Fosfina, prin inhalare, blocheaza caile respiratorii prin eliminarea apei din celule
Tabletele de Delicia GASTOXIN, in prezenta umezelii din atmosfera sau in prezenta umezelii produselor depozitate, elimina lent un gaz foarte toxic (Fosfina – PH3) cu actiune letala asupra tuturor formelor de viata umana sau animala. Imediat ce tabletele au intrat in contact cu aerul, degaja un miros specific de carbid sau usturoi – acesta fiind un miros de avertizare.
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor