Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Discutiile privind scutul american antiracheta din Romania progreseaza

Vineri, 17 Septembrie 2010, ora 23:56
1448 citiri
Discutiile privind scutul american antiracheta din Romania progreseaza

Cea de a treia runda de negocieri pe tema participarii Romaniei la sistemul de aparare antiracheta al SUA a avut loc la vineri la Bucuresti, informeaza MAE.

Cele doua parti au continuat discutiile asupra cadrului juridic care va reglementa cooperarea bilaterala in domeniul apararii antiracheta, fiind inregistrate, si de aceasta data, importante progrese. Pe baza rezultatelor pozitive inregistrate, discutiile vor fi continuate cu ocazia viitoarei runde de negocieri, care va avea loc in perioada urmatoare.

De asemenea, in pregatirea rundei, la 16 septembrie 2010 a avut loc o reuniune a grupului de lucru mixt romano-american pentru analiza locatiilor posibile pentru instalarea componentelor sistemului de aparare antiracheta care vor fi amplasate pe teritoriul Romaniei, informeaza MAE.

Sefii celor doua delegatii, Bogdan Aurescu, secretar de stat in MAE roman, si Frank Rose, adjunctul asistentului Secretarului de stat al SUA, au avut o intrevedere bilaterala in timpul careia au fost discutate aspecte de securitate de interes reciproc, inclusiv cooperarea in perspectiva Summit-ului NATO de la Lisabona, care va avea loc in aceasta toamna.

La 4 februarie 2010, Consiliul Suprem de Aparare a Tarii a aprobat acceptarea invitatiei partii americane, transmisa de Presedintele SUA, Barack Obama, privind participarea Romaniei la dezvoltarea abordarii adaptive in etape a sistemului de aparare antiracheta din Europa.

Procesul de negociere a fost precedat de doua runde de consultari, la 4 februarie si 11 mai 2010.

Negocierile au fost declansate oficial la 17 iunie 2010, odata cu vizita la Bucuresti a unei delegatii conduse de doamna Ellen Tauscher, subsecretarul de stat pentru controlul armamentelor si securitate internationala.

A doua runda de negocieri a avut loc la Bucuresti in perioada 26-27 iulie 2010.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#negocieri Romania SUA antiracheta, #negocieri scut antiracheta Romania , #eveniment
Comentarii