Doi aradeni au salvat de la inec un barbat, crezand ca au prins in undita un peste urias

Duminica, 16 August 2020, ora 14:32
11203 citiri
Doi aradeni au salvat de la inec un barbat, crezand ca au prins in undita un peste urias
Foto: Pixabay

Doi pescari din judetul Arad au salvat de la inec, in noaptea de sambata spre duminica, un barbat cu handicap locomotor care a cazut dintr-o barca si a fost purtat de curenti cativa kilometri, pe raul Mures. Pescarii au fost surprinsi sa descopere ca de undita era agatat un om, si nu un peste urias, cum credeau initial.

Barbatul salvat plecase cu barca din zona localitatii Milova, alaturi de doi prieteni, iar un al patrulea a ramas la mal. La scurt timp dupa ce au lansat barca pe raul Mures, aceasta a luat apa si s-a scufundat, din cauza unor crapaturi, iar cei trei au cazut in rau si au fost purtati de curenti, in timp ce luptau sa se salveze.

In jurul orei 00,30, jandarmii, pompierii si politistii din Arad au fost alertati printr-un apel la 112 despre barca scufundata si victimele aflate in pericol de inec.

"Barbatii cazuti in apa au incercat sa se salveze, insa au fost purtati in aval, iar la un moment dat s-au departat unul de celalalt din cauza curentului puternic si intunericului. Mai bine de cativa kilometri au fost purtati de ape, iar in zona localitatii Ususau, barbatul cu handicap locomotor s-a agatat intamplator in linia unei undite de pescuit, lansata de catre un cuplu ce se afla la pescuit in acea zona. Crezand ca este o captura uriasa, cei doi pescari au depus eforturi mari sa il aduca la mal. Surpriza a fost pe masura, in momentul in care si-au dat seama ca 'marea captura' este un om. Cei doi l-au scos pe barbat din apa", a declarat, duminica, Dan Monoranu, purtatorul de cuvant al Jandarmeriei Arad.

Cei care au sunat la 112 au fost pescarii, imediat ce au aflat de la barbatul salvat ca mai sunt doi in apa.

"Ceilalti doi barbati au reusit sa iasa din apa, unul pe un mal, celalalt pe altul, insa dezorientati nu au mai putut inainta, fiind blocati din cauza vegetatiei si a intunericului", a precizat Monoranu.

Politistii si jandarmii au plecat in cautarea celor pierduti pe ambele maluri ale raului, iar pompierii prin apa, cu barca. Dupa aproximativ doua ore de cautari, in zone greu accesibile, cei doi barbati au fost gasiti de politisti pe un mal al apei, iar al treilea barbat, care nu urcase in barca, se afla pe malul opus, la cativa kilometri distanta.

Toti cei patru au fost recuperati si predati echipajelor de ambulanta pentru a fi consultati, insa nu au necesitat transport la spital.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

În Arad se dă drumul la căldură. Decizia autorităților vine după anunțul că temperaturile coboară aproape de zero grade Celsius
În Arad se dă drumul la căldură. Decizia autorităților vine după anunțul că temperaturile coboară aproape de zero grade Celsius
Furnizarea energiei termice în locuinţele din oraşul Arad va fi reluată de CET Hidrocarburi, la două săptămâni de la oprire, din cauza temperaturilor scăzute anunţate pentru următoarele...
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
#Arad, #inec, #pescari, #Peste, #salvare, #miracol , #eveniment