UPDATE Dominic Fritz a oprit doua licitatii lansate de Nicolae Robu: "Suntem intr-o situatie financiara provocatoare". Robu: "Este mai buna ca in orice an"

Marti, 10 Noiembrie 2020, ora 17:02
15791 citiri
UPDATE Dominic Fritz a oprit doua licitatii lansate de Nicolae Robu: "Suntem intr-o situatie financiara provocatoare". Robu: "Este mai buna ca in orice an"

Noul primar al Timisoarei, Dominic Fritz, a oprit doua licitatii aflate in derulare pentru ca nu sunt bani, situatia financiara a Primariei Timisoara fiind una "provocatoare".

UPDATE 17:00:

Fostul primar al orasului Timisoara, Nicolae Robu, a raspuns acuzatiilor lui Dominic Fritz, sustinand ca situatia financiara a institutiei pe care a condus-o este una buna.

"IN CAMPANIA ELECTORALA N-AU VORBIT DESPRE NICIUN OBIECTIV PE CARE VOR SA-L FACA IN ORAS, IAR ACUM, S-AU APUCAT SA OPREASCA SI INVESTITIILE PORNITE DE MINE! Eu ii mai las d-lui Primar Fritz timp sa inteleaga ce inseamna sa fii Primar al Timisoarei. Nu l-am criticat cu nimic pana acum, desi as fi avut cu ce. Dar, daca devine incorect la adresa mea, acreditand ideea ca eu am lasat dezastru in urma, cand de fapt SITUATIA FINANCIARA A PRIMARIEI ESTE MAI BUNA CA IN ORICE AN PE VREMEA ASTA, nu voi ramane fara replica", a scris Robu pe Facebook.

Robu mai scrie ca este "o mare eroare" anularea licitatiei pentru realizarea unei parcari multinivel in complexul Multiplexity.

"Inteleg ca se anuleaza licitatia privind realizarea unei parcari multinivel pe Take Ionescu, in complexul Multiplexity, angajat prin dosarul de candidatura la titlul de capitala culturala europeana. E o mare eroare, iar a pretinde ca nu exista bani pt asa ceva arata o neintelegere a functionarii unei institutii! Acei bani nu trebuie platiti imediat, ci esalonat in timp, pe parcursul catorva ani, in ritmul avansarii lucrarilor. Dar, cine sa inteleaga asta?! Daca as fi operat in aceeasi logica, n-aveam nici jumatate din realizarile pe care le-am lasat in urma!", a explicat Robu.

Fostul primar il acuza la Dominic Fritz ca are o "cunoastere limitata in domeniul" bugetului institutiei.

"In alta ordine de idei, desigur ca este regretabil sa existe facturi neinregistrate, indiferent de valoarea lor, dar asta n-are legatura cu Primarul, ci cu o eroare a unui functionar. Dar sa te plangi, sa faci stire nationala, ca ai de platit 153.000 lei cand tu incasezi zilnic mai mult de-atat, iar in data de 10 a fiecarei luni incasezi in jur de 35 milioane lei -da, atat se incaseaza la Primaria Timisoara, in data de 10 a fiecarei luni!-, e chiar ridicol. Si are la origini cunoasterea personala limitata a d-lui Fritz in domeniu, limitata la gestiunea bugetului personal, de persoana fizica", mai scrie Robu.

Stire initiala:

Dominic Fritz a anuntat marti, 10 noiembrie 2020, intr-o conferinta de presa sustinuta la Primaria Timisoara, ca vineri, 6 noiembrie 2020, a fost instiintat ca Primaria Timisoara risca sa ramana fara curent din cauza unor facturi de doua milioane de lei neachitate. Fritz a declarat ca in urma verificarii situatiei s-a constatat ca "facturi in valoare de 153.000 de lei nici nu au fost inregistrate". "Facturi de care nu stia nimeni au fost gasite in ultimele zile. Daca nu le-as fi gasit s-ar fi taiat curentul in cateva zile", a declarat Dominic Fritz.

"Suntem intr-o situatie financiara provocatoare", a declarat Fritz, potrivit caruia doua licitatii, de 18 milioane de lei fiecare, demarate de fosta administratie, au fost sistate. Una dintre ele, vizand serviciile de curatenie in Primaria Timisoara, a fost anulata pentru ca nu sunt bani. "Noi nu avem acesti bani (n.r. 18 milioane de lei). In situatia financiara actuala nu avem banii pentru o valoare atat de mare", a declarat Fritz. Potrivit edilului, cea de-a doua licitatie oprita vizeaza construirea unei parcari supraetajate in apropierea viitorului centru Multiplexity.

Dominic Fritz a mai anuntat ca DNA are in lucru doua dosare care vizeaza Primaria Timisoara. Unul dintre dosare vizeaza angajarile de la serviciul crese, iar al doilea concesionarea unor cimitire. In ambele dosare cercetarile sunt facute in rem.

Noul primar al Timisoarei a mai anuntat ca va suspenda supraimpozitarea proprietarilor de cladiri neingrijite dupa ce zeci de proprietari care au contestat supraimpozitarea in instanta au castigat procesele invocand vicii de procedura. Fritz a anuntat ca supraimpozitarea va fi reintrodusa din 2022, dupa regandirea procedurilor.

Citeste si:
Un nou stadion se va construi în România. Unde va fi și cât va costa
Un nou stadion se va construi în România. Unde va fi și cât va costa
Primăria Municipiului Timişoara a demarat procedura de licitaţie deschisă pentru elaborarea proiectului tehnic şi execuţiei noului stadion pe structură metalică, care va fi situat în Calea...
IKEA a început construcția celui de-al treilea magazin din România. Investiție de 60 de milioane de euro
IKEA a început construcția celui de-al treilea magazin din România. Investiție de 60 de milioane de euro
Construcția celui de-al treilea magazin IKEA, din Timișoara, a fost demarată joi, 25 noiembrie. Primarul municipiului, Dominic Fritz, care a participat la eveniment, a anunțat că vor fi create...