Dorinta din testamentul Mariei Tanase, aproape de implinire - o fantana in Capitala

Miercuri, 25 Septembrie 2013, ora 20:59

   

Dorinta din testamentul Mariei Tanase, aproape de implinire - o fantana in Capitala
Un proiect arhitectural inedit, Fantana Mariei Tanase, o va celebra pe artista la 100 de ani de la nasterea sa si va indeplini una dintre cele trei dorinte pe care aceasta le-a avut inaintea mortii, a declarat arhitectul Bruno Andresoiu miercuri, in cadrul unei conferinte de presa.

"Daca se va putea si nu va fi greu, as vrea ca pe un drum secetos si dornic de apa sa se faca o fantana", scria Maria Tanase in testamentul sau. In total, artista a avut trei dorinte inaintea mortii, iar doua dintre ele nu au fost respectate. "A vrut ca urmasii ei sa nu fumeze si ei au fumat ca serpii. A vrut ca inmormantarea sa sa fie discreta si i s-au facut funeralii nationale", a spus Bruno Andresoiu.

Acesta a declarat ca isi doreste ca proiectul arhitectural sa respecte spiritul artistei care s-a nascut in urma cu 100 de ani.

"Mereu am fost fascinat de personalitatea Mariei Tanase. Era o femeie foarte frumoasa, o femeie cu mult zvac", a spus acesta.

Google isi schimba logoul pentru Maria TanaseArhitectul a declarat ca exista demersuri pentru a permite amplasarea respectivei fantani in Parcul Tineretului, in locul unde se gasea, in trecut, Mahalaua Caramidarilor, unde Maria Tanase a crescut si unde isi dorea sa isi ridice o casa.

Acesta a spus ca respectiva fantana va fi amplasata intr-un camp cu flori. Fantana va fi inconjurata de pietre inscriptionate cu numele cantecelor Mariei Tanase, iar in mijlocul spatiului plin cu apa va fi plasata o cumpana traditionala - elementul central al acestui spatiu special.

"Vrem sa cream un spatiu in care oamenii sa vina", a adaugat Bruno Andresoiu.

Arhitectul a precizat ca, in prezent, exista discutii cu Primaria Municipiului Bucuresti in ceea ce priveste plasarea acestei fantani in Capitala.

La 25 septembrie se implinesc 100 de ani de la nasterea celei mai cunoscute interprete a cantecului popular romanesc - Maria Tanase.
Sursa: AGERPRES

Articol citit de 5052 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
Geo10
rank 5
In sfirsit!
Ma gindesc ca din doi in doi ani, la Craiova, se organizeaza un festival de amploare care ii poarta numele. Nimeni nu s-a gindit la aceasta dorinta a Mariei Tanase, de a se ''slei'' o fintina cum zic oltenii. Pacat ca o dorinta asa de simpla, de naturala si necostisitoare nu si-a gaist pina acum realizarea. Si macar de-am fi avut 10 Marii. Am avut doar una!
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor