Dosar penal deschis de politie in cazul focarului de COVID-19 de la Caminul pentru Persoane Varstnice Craiova

Joi, 13 August 2020, ora 17:08
1582 citiri
Dosar penal deschis de politie in cazul focarului de COVID-19 de la Caminul pentru Persoane Varstnice Craiova
Caminul Pentru Persoane Varstnice Craiova FOTO: batranifericiri.ro

Politistii au anuntat ca au deschis dosar penal in cazul focarului de coronavirus de la Caminul pentru Persoane Varstnice Craiova, acolo unde au fost confirmate 126 de cazuri de infectare cu noul coronavirus, iar un beneficiar a murit.

"In cursul acestei zile, politisti din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice Dolj s-au sesizat din oficiu, cu privire la faptul ca, la un camin pentru persoane varstnice din Craiova, mai multe persoane au fost confirmate povitiv cu virusul COVID 19. In cauza, politistii au intocmit un dosar penal sub aspectul savarsirii infractiunii de zadarnicirea combaterii bolilor, urmand ca la finalizarea cercetarilor sa se propuna solutie legala prin unitatea de parchet competenta", se arata intr-un comunicat al IPJ Dolj.

DSP Dolj a anuntat, joi, printr-un comunicat de presa, ca este un fpcar activ de coronavrus la Caminul pentru Persoane Varstnice Craiova.

"In urma monitorizarii bilunare de catre DSP Dolj a beneficiarilor si personalului de ingrijire din centrele rezidentiale, in data de 24.07.2020 a fost depistat un focar in Caminul pentru Persoane Varstnice Craiova. Unitatea functioneaza in doua cladiri: una monobloc cu garsoniere, cu 2 scari de acces, 4 etaje si o cladire cu 3 etaje. Initial, au fost depistate 24 de cazuri pozitive Covid 19, 16 la beneficiari, din 270 rezidenti si 8 la personal de ingrijire, din 100 persoane", a transmis DSP Dolj.

Institutia transmite ca, ulterior, in urma testarilor repetate s-a constatat ca focarul a evoluat.

"La data de 12.08.2020, situatia este urmatoarea: total cazuri confirmate: 126 (100 rezidenti si 26 personal) 1 deces, rezident cu comorbiditati. Toate cazurile au fost cu forme usoare sau asimptomatice de boala, rezidentii ramanand in centrul rezidential, unde li s-a asigurat ingrijire medicala de catre personalul medical, angajati ai centrului, medici, asistenti medicali si daca este cazul, tratament de specialitate, prioritate avand cei cu simptome", a m ai transmis institutia.

Sursa citata a precizat ca persoana care a decedat avea 87 de ani si multiple comorbiditati.

"Personalul de ingrijire pozitiv Covid 19 a fost izolat pentru evaluare clinica, paraclinica si tratament la Spitalul Clinic de Boli Infectioase Victor Babes din Craiova. S-au dispus urmatoarele masuri: s-a efectuat ancheta epidemiologica si s-a monitorizat focarul permanent; carantinarea unitatii pana la inchiderea focarului; dezinfectia tuturor spatiilor", a mai transmis DSP.

De asemenea, s-a dispus monitorizarea zilnica a starii de sanatate a rezidentilor care nu sunt infectati cu virusul SARS-COV-2.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Caz neobișnuit, într-o țară europeană. Un pacient a fost infectat cu coronavirus 613 zile, până la moartea sa
Caz neobișnuit, într-o țară europeană. Un pacient a fost infectat cu coronavirus 613 zile, până la moartea sa
Un caz neobișnuit a fost prezentat recent lumii științifice de cercetătorii din Ţările de Jos. Aceștia au raportat cazul unei infectări extrem de prelungite cu COVID-19 la un bărbat care a...
UPDATE Pompierii reiau acțiunile de căutare-salvare la blocul din Craiova unde a avut loc o explozie. Care este cauza nenorocirii
UPDATE Pompierii reiau acțiunile de căutare-salvare la blocul din Craiova unde a avut loc o explozie. Care este cauza nenorocirii
Echipajele de intervenţie reiau, joi dimineaţa, 18 aprilie, acţiunile de căutare-salvare la blocul din municipiul Craiova unde, cu o seară în urmă, s-a produs o explozie în urma căreia o...
#Craiova, #focar, #Covid 19 , #eveniment