Doua romance din Italia si un bancher au pacalit un batran bogat sa le lase mostenire o adevarata avere. Cum a fost inselat un fost manager de la Fiat

Luni, 22 Martie 2021, ora 23:40
8056 citiri
Doua romance din Italia si un bancher au pacalit un batran bogat sa le lase mostenire o adevarata avere. Cum a fost inselat un fost manager de la Fiat
Masina politiei din Italia FOTO Torino Tiday

Doua romance din Italia si un director de banca sunt acuzati ca au pacalit un batran, fost manager la Fiat, sa le lase averea. Fiica pensionarului s-a adresat Politiei, iar pe rol se afla un proces, la Torino.

Cei trei au reusit sa se apropie de pensionarul de 97 de ani si sa-l convinga sa-i treaca unici mostenitori, in detrimentul fiicei sale. Batranul a decedat intre timp, dar nu inainte sa-i treaca pe cei trei in testament, scrie Torino Today. Numai ca fiica managerului i-a actionat in judecata, iar cazul se judeca la Torino.

Prima masura impotriva acuzatiilor

Judecatorul a luat deja o prima masura impotriva celor trei. Astfel, pe numele lor au fost emise mandate de arest la domiciliu. Masura a fost pusa in aplicare de carabinierii companiei Torino San Carlo, la cererea procurorului local. Cei trei sunt acuzati acum ca au profitat de starea in care se afla pensionarul pentru a-l convinge sa-i treaca mostenitori in testamentul sau.

Acum, cele doua romance si directorul figureaza drept persoane suspectate de eludare a incapacitatii, delapidare, furt de la domiciliu, precum si utilizarea necorespunzatoare si falsificarea cardurilor de credit.

Ancheta a avut loc in perioada septembrie 2019 - august 2020 si a fost coordonata de procurorul Valentina Sellaroli, dupa ce o femeie din Torino a depus o plangere in care a relatat ca tatal ei, in varsta de 97 de ani, fost manager Fiat, a murit recent. Insa abia acum au fost luate primele masuri privind arestul la domiciliu pentru cei trei suspecti.

Ce spun avocatii suspectilor

Dar cei trei nu s-au multumit sa-l pacaleasca pe pensionar sa-i treaca drept mostenitori. O buna parte din obiectele de mare valoare care i-au apartinut fostului manager de la Fiat au fost gasite in urma perchezitiilor in apartamentele celor doua romance. Se pare ca femeile cautau cumparatori, insa nu au avut timp sa vanda decat cateva bijuterii si picturi, precum si mobila.

"Ancheta a facut posibila constatarea faptului ca cei trei suspecti, exploatand starea psihofizica precara a victimei in varsta, au determinat-o sa efectueze acte patrimoniale si juridice pentru deturnarea de bani din contul curent, eliminand si bunuri mobile din casa ei si folosind cardurile de plata.

Au reusit chiar sa se numeasca mostenitori universali in testament. In timpul anchetei, in urma unei perchezitii domiciliare in casa celor doua femei, a fost posibil sa se descopere o parte din materialul furat, inclusiv bijuterii, picturi, mobilier si rame", a precizat procurorul.

Acum, cei trei risca pedepse cuprinse intre 7 si 10 ani. In replica, avocatii lor sustin ca batranul fusese abandonat de propria fiica, iar ca cele doua romance si bancherul s-au ingrijit de el ani la rand. Drept rasplata, pensionarul ar fi decis sa-i treaca mostenitori, iar suparat de faptul ca unica sa fiica il abandonase, a eliminat-o din testament.

Quarterly Report - evenimentul #1 pentru companii la BVB

Despăgubirile uriașe pe care o companie de transport trebuie să le plătească, după ce o femeie a fost lovită și târâtă de un autobuz
Despăgubirile uriașe pe care o companie de transport trebuie să le plătească, după ce o femeie a fost lovită și târâtă de un autobuz
O femeie din Florida, care a fost lovită şi târâtă de un autobuz din New York şi a rămas parţial paralizată, a obţinut despăgubiri de 72,5 milioane de dolari în urma procesului intentat...
Un fost șef din DNA a dat în judecată Casa de Pensii. Lista procurorilor care cer mai mulți bani de la stat
Un fost șef din DNA a dat în judecată Casa de Pensii. Lista procurorilor care cer mai mulți bani de la stat
Un fost şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) Iași a dat în judecată Casa Judeţeană de Pensii, solicitând mai mulți bani de la stat. În 2014, procurorul Sorin Mihail Călin,...
#carabinieri, #romance, #bone, #director de banca, #mostenire, #proces, #torino , #eveniment