Drama cailor de la Letea, difuzata de Deutsche Welle

Vineri, 12 August 2011, ora 16:37
948 citiri
Drama cailor de la Letea, difuzata de Deutsche Welle

Timp de patru zile, jurnalistii Paul Tutsek si Zsuzsa Hunyadi, insotiti de Kuki Barbuceanu, manager de proiect Vier Pfoten, au filmat sutele de cai salbaticiti din Delta Dunarii pentru un documentar care a fost difuzat pe postul de televiziune Deutsche Welle.

Paul Tutsek si si Zsuzsa Hunyadi sunt si autorii reportajului despre Catedrala Mantuirii Neamului, care a putut fi urmarit cu catva timp in urma pe postul german de televiziune.

Jurnalisii au vorbit cu localnicii din Delta, care au lasat de izbeliste acesti cai, cu multa vreme in urma, iar acum ii revendica pentru a-i vinde, au vizitat ferma privata de la Urleasca, unde Vier Pfoten are in grija 49 de cai salbaticiti, salvati in urma cu cateva luni de la abatorizare, si au avut o discutie cu guvernatorul Deltei Dunarii, Grigore Baboianu.

"Povestea cailor de la Letea, batuti si infometati, am aflat-o de pe Facebook, in momentul in care iubitorii de animale s-au mobilizat pentru salvarea acestor cai unici in Europa, in timp ce animalele erau transportate intr-un camion spre abator. Istoria cailor din grindul Letea este impresionanta, iar documentarul pe care l-am realizat, postat acum cateva zile si pe YouTube, are peste 6.000 de accesari, ceea ce inseamna ca este urmarit cu interes", a declarat, pentru "Green Report", Paul Tutsek.

54 de cai salbaticiti din Grindul Letea, prinsi de asa-zisii proprietari, in luna mai, spre a fi vanduti la abator, au fost tinuti timp de o saptamana intr-un singur tarc, fara a fi hraniti.

Citeste mai mult despre Drama cailor de la Letea, difuzata de Deutsche Welle pe GreenReport.ro.

Citeste si:
MRU prevestește prăbușirea PNL: „Carnavalul politic din ultimele trei luni se vede în scăderea dramatică în sondaje”
MRU prevestește prăbușirea PNL: „Carnavalul politic din ultimele trei luni se vede în scăderea dramatică în sondaje”
Fostul premier și fost șef al SIE, Mihai Răzvan Ungureanu, a vorbit public despre actuala criză politică din România precum și despre situația pandemică. Acesta e de părere că...
Ce a discutat Cioloș cu Iohannis la telefon pe tema formării noului Guvern
Ce a discutat Cioloș cu Iohannis la telefon pe tema formării noului Guvern
Premierul desemnat Dacian Cioloş a declarat vineri, 15 octombrie, că a vorbit cu preşedintele Klaus Iohannis şi i-a prezentat cum au decurs discuţiile pentru alcătuirea noului guvern. "Am...
Sursa: Ziare.com