Elicopter cu oameni de afaceri, prabusit in Mures - cinci morti (Video)

Luni, 29 Iulie 2013, ora 20:55
12214 citiri
Elicopter cu oameni de afaceri, prabusit in Mures - cinci morti (Video)

Un elicopter la bordul caruia se aflau sase persoane s-a prabusit, luni seara, intr-un lac din localitatea Taureni, din judetul Mures.

Din primele informatii reiese ca cinci dintre pasageri au murit si o persoana a fost recuperata in viata.

Victimele sunt Sorin Terbea, un om de afaceri roman, proprietar al elicopterului, pilotul, si trei cetateni germani. Mai multe echipaje ISU si SMURD se afla la locul accidentului.

Din informatiile oficialilor aflati la locul accidentului reiese ca elicopterul prabusit apartinea omului de afaceri Sorin Terbea, care s-a si aflat in aparatul de zbor.

Informatia a fost confirmata si de Ovidiu Petre Oltean, primarul din Taureni, care a declarat ca pasagerul care a supravietuit a fost transportat la Unitatea de primiri Urgente Mures si ca este vorba de o romanca, angajata a omului de afaceri Sorin Terbea.

Seful SMURD Mures, Cristian Boeriu, a declarat, luni seara, ca patru persoane au fost scoase decedate din lac, iar una se pare ca este inca in elicopterul prabusit. Boeriu a spus femeia care a supravietuit are cateva contuzii, dar este constienta.

El a adaugat ca printre cetatenii straini care au murit se afla o familie formata din trei persoane. Primarul a mentionat ca Terbea si cei trei oameni de afaceri germani au facut, luni dupa-amiaza, o vizita la o fabrica de mobila din localitate.

Primarul din Taureni a vorbit si la Digi 24 despre aceasta tragedie.

"(...) O persoana... am salvat-o. Ceilalti au murit inecati. Elicopterul s-a prabusit in lac la o adancime de doi metri", a spus el.

Potrivit ofiterului de serviciu al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta 'Horea' al judetului Mures, epava elicopterului va fi scoasa abia marti dimineata din lac, ca urmare a necesitatii deplasarii in zona a unor utilaje grele.

Cum s-a intamplat tragedia

Primarul din Taureni a povestit ca omul de afaceri Terbea, sponsorul echipei de fotbal Targu Mures, si pilotul elicopterului erau foarte tulburati din cauza ca luni au fost anuntati ca trebuie sa se prezinte la DNA din cauza unui dosar legat de o presupusa mita oferita unui arbitru.

"Pilotul si Terdea sunt chemati la DNA. Eu le-am zis 'Domnule, nu plecati cu elicopterul' (...) In acel moment, pilotul elicopterului era foarte crispat. S-a ridicat elicopterul la 200 de metri si cand sa se faca curba sa se duca catre Targu Mures a intrat in picaj. La trei minute dupa decolare s-au si prabusit. Atunci toti oamenii din zona am intrat in apa, dar am reusit sa salvam o singura persoana. Ceilalti cinci au murit prin inecare", a spus primarul.

Cine a fost Sorin Terbea

Sorin Terbea detinea un Eurocopter EC-120B Colibri inmatriculat YR-BMT.

El era sponsorul echipei de fotbal din Targu Mures. In 2011, omul de afaceri a fost arestat, dupa ce a fost acuzat ca i-ar fi dat mita unui arbitru ca sa-i favorizeze echipa intr-un meci. In luna mai 2013, Sorin Terbea si fostul sef al arbitrilor, Vasile Avram, au fost achitati in acest dosar, insa decizia nu era definitiva.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#elicopter prabusit victime, #elicopter prabusit Mures , #eveniment
Comentarii