Elicopter militar prabusit in Bacau - Doi morti si trei raniti, numele au fost facute publice

Joi, 07 Martie 2013, ora 16:40
8665 citiri
Elicopter militar prabusit in Bacau - Doi morti si trei raniti, numele au fost facute publice
Foto: Romania TV

Un elicopter s-a prabusit, joi dupa-amiaza, in localitatea Beresti-Bistria, din judetul Bacau. Doua persoane au murit si trei au fost ranite.

Este vorba despre un elicopter militar de tip IAR 330, potrivit Antena 3. Andrei Grecu, purtator de cuvant ISU Bacau, a declarat ca la bordul elicopterului se aflau cinci persoane. Doua dintre ele au fost gasite moarte de catre echipajele de interventie.

"Trei persoane ranite au fost preluate de echipajul elicopterului care survola zona. Au fost transportate la spitalul judetean Bacau", a mentionat Grecu la Romania Tv.

Informatia despre moartea celor doi a fost confirmata si de Constantin Spanu, purtator de cuvant Ministerul Apararii. Acesta a precizat ca, din ordinul sefului Statului Major General, toate elicopterele de tipul celui prabusit au fost retinute la sol pana la elucidarea cazului. O comisie a Statului Major al Fortelor Aeriene cerceteaza cauzele producerii accidentului aviatic.

Mihai Simionescu, inspector sef ISU Bacau, a anuntat ca ranitii erau constienti, dar ca nu poate da detalii despre starea acestora. Acesta a precizat ca incendiul a fost stins in totalitate.

Mircea Dusa a declarat ca o sa plece catre Bacau. El va fi insotit de seful Statului major General si specialisti din cadrul Statului Major al Fortelor Aeriene, anunta Ministerul Apararii Nationale.

Mircea Dusa a declarat la B1 TV ca a stabilit cu Raed Arafat ca ranitii sa fie transportati la Spitalul de Arsi din Bucuresti. El a precizat ca un avion al MAPN a ajuns deja la Bacau pentru a prelua ranitii, care vor fi insotiti de echipaje SMURD pana in Capitala.

Si Raed Arafat a plecat catre Bacau.

Constantin Spanu, purtator de cuvant al MAPN, a anuntat ca elicopterul tip IAR-330 Puma Socat apartinea Flotilei 95 Aeriene Bacau.

UPDATE 1: Una dintre victimele accidentului a fost adusa, joi seara, la Spitalul de Urgenta Floreasca, la Departamentul de chirurgie plastica si reparatorie, iar celelalte doua au fost transportate la Spitalul Militar din Capitala, anunta Agerpres.

Ministerul Apararii Nationale a anuntat, joi seara, ca Mircea Dusa a dispus constituirea unei comisii de cercetare care sa evalueze cauzele producerii evenimentului si a fost sesizat Parchetul Militar.

In plus, in toate unitatile militare din tara si bazele din teatrele de operatii unde sunt militari romani se vor desfasura vineri, 8 martie, ceremonii militare in memoria militarilor cazuti in accidentul aviatic.

UPDATE 2: Cei doi militari care si-au pierdut viata in accidentul aviatic de joi din judetul Bacau sunt maistrul militar cls. a III-a Laurentiu Chiru si plutonierul Vasile Manolache, iar cei trei care au fost raniti se numesc Petru Pricop, locotenent-comandor, Catalin Balmus, capitan, si Doru Nanescu -caporal.

"Maistrul militar cls. a III-a Laurentiu Chiru si plutonierul Vasile Manolache si-au pierdut viata in accidentul aviatic produs joi, 7 martie, in judetul Bacau. Maistrul militar Laurentiu Chiru, in varsta de 33 de ani, necasatorit, avea functia de mecanic de bord. Plutonierul Vasile Manolache, in varsta de 37 de ani, casatorit, un copil, avea functia de sanitar militar", informeaza MApN, intr-un comunicat de presa.

Ministerul precizeaza ca in acelasi eveniment au fost raniti locotenent-comandorul Petru Pricop-pilot, capitanul Catalin Balmus-pilot si caporalul cls. a III-a Doru Nanescu-paramedic.

Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
#elicopter prabusit Bacau, #elicopter cazut Bacau , #eveniment