Explicatiile lui Arafat. Ce spune seful DSU despre incendiul de la "Matei Bals"

Vineri, 29 Ianuarie 2021, ora 21:01
2265 citiri
Explicatiile lui Arafat. Ce spune seful DSU despre incendiul de la "Matei Bals"

Seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta, Raed Arafat, afirma ca reprezentantii conducerii Institutului "Matei Bals" i-au spus ca reteaua electrica a unitatii sanitare fusese recent renovata, iar in spital nu existau improvizatii. Arafat precizeaza ca nu se cunoaste cauza incendiului si ca pot fi luati in calcul multi factori in aceasta privinta.

" target="_blank">Dupa ce in urma cu cateva ore recunostea ca nu stie din ce cauze a izbucnit incendiul de la "Matei Bals", Raed Arafat a avut o interventie la un un post de televiziune si a venit cu cateva detalii in acest sens.

"Nu putem sa comentam in acest moment care e cauza incendiului. Inca nu putem comenta acest lucru, inca echipele de investigatie isi fac treaba lor si s-ar putea sa dureze aceasta treaba, pana stabilesc exact. Orice incendiu de acest fel, poate ca au fost mai multi factori care l-au cauzat: uman, tehnic, orice poate sa fie. Din cate stiu, cel putin din ce s-a afirmat astazi de catre managementul spitalului Bals, reteaua electrica total renovata recent, ca nu au fost improvizatii din ce spun dansii, dar, totusi, ceva s-a intamplat. Acest lucru, investigatorii trebuie sa ne spuna despre ce este vorba", a afirmat Raed Arafat, vineri seara, la Antena 3.

Primele concluzii ale procurorilor dupa evaluarea facuta la Spitalul Matei Bals: Au avut loc explozii ale unor tuburi de oxigen

Acesta a explicat ca "personalul medical si-a facut treaba".

"A fost o misiune de salvare pe care, din pacate, acum unii incearca sa o intoarca tocmai impotriva institutiilor salvatoare", a adaugat Arafat.

El a precizat ca pompierii au fost la locul incendiului in opt minute de la primul apel si au intervenit cu 24 de masini de stingere, patru autoscari si patru de descarcerare, un punct mobil de comanda.

La randul sau, seful ISU Bucuresti - Ilfov, colonelul Orlando Schiopu, a afirmat ca incendiul s-a propagat atat pe verticala, cat si pe orizontala, iar patru saloane ardeau generalizat, desi unele erau despartite de celelalte de un hol.

"Cele patru saloane care au ars erau ca un furnal in mijlocul cladirii", a povestit Schiopu, comandantul interventiei de la "Bals".

Acesta a precizat ca in timpul incendiului au fost "manifestari foarte mari de fum si gaze toxice", iar in tipul interventiei vizibilitatea a fost foarte redusa.

Schiopu a precizat si el ca nu a fost stabilita sursa incendiului, iar o comisie special constituita lucreaza in acest sens alaturi de anchetatori.

"Ca sa vorbim acum de cauza probabila a incendiului sau despre sursa de aprindere este foarte devreme. Nu putem exclude niciun fel de sursa din cercetare, dar nu putem spune in mod clar si concret, acum, tipul sursei de aprindere. In mod cert vom lua in considerate toate posibilitatile, toate scenariile posibile de evolutie a incendiului si in final, ne vom pronunta", a explicat seful ISU Bucuresti - Ilfov.

El a adaugat ca "s-ar putea sa fie un concurs de imprejurari care au dus la aparitia acelui incendiu".

 • Cine este Adrian Streinu-Cercel, cel care a condus mai bine de un deceniu Institutul "Matei Bals"
 • Cine sunt "oamenii noi" propulsati de USR PLUS in ministere si la sefia companiilor de stat importante. Istoricul nominalizatilor
 • VIDEO Filmare exploziva cu un politist local care este certat de un coleg pentru ca nu a luat mita. Clotilde Armand: "PSD si PNL apara grupul infractional organizat"
 • Cine se ocupa de mega-proiectul spitalelor regionale. Cuplul politic sudat in Partidul Conservator si refacut in Ministerul Sanatatii dupa o angajare scandaloasa
 • Cum aduna fosta Securitate informatii despre avorturile clandestine: "Noi, femeile, am ajuns fabrici de copii"
 • Scenariile alternative in situatia in care Romania nu dobandeste imunitatea colectiva pana in toamna. "Va trebui sa procedam ca la virusul gripal"

  Citeste si:
  Raed Arafat, despre posibila sa demitere: ”DSU nu e un om. Dacă deranjează şeful, păstrezi sistemul”
  Raed Arafat, despre posibila sa demitere: ”DSU nu e un om. Dacă deranjează şeful, păstrezi sistemul”
  Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a declarat vineri, 3 decembrie, că atribuțiile instituției pe care o conduce sunt stabilite prin lege. Medicul a subliniat că...
  Alexandru Rafila cere reîmpărțirea atribuțiilor între DSU și Ministerul Sănătății: ”Trebuie să găsim o cale de mijloc, echilibrată”
  Alexandru Rafila cere reîmpărțirea atribuțiilor între DSU și Ministerul Sănătății: ”Trebuie să găsim o cale de mijloc, echilibrată”
  Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a anunțat miercuri, 1 decembrie, că se va ajunge în curând la o soluție în ceea ce privește reîmpărțirea atribuţiilor între Departamentul...