Finul lui Ridzi intra in legalitate cu proprietatile

Joi, 05 August 2010, ora 21:50
1606 citiri
Finul lui Ridzi intra in legalitate cu proprietatile

Omul de afaceri Emil Irinel Bercea, finul familiei Ridzi vrea sa intre in legalitate cu cele trei proprietati pe care le detine pe DN 66 la iesirea din Petrosani.

Este vorba despre hotelul Rustic, Depozitul de materiale de constructii si centrul de afaceri, imobile pe care omul de afaceri le-a ridicat ilegal, mai exact fara a respecta autorizatiile de construire. De altfel modul flagrant in care si-a construit hotelul Rustic, fara a avea avizele necesare face si obiectul dosarului de cercetare penala numarul 136132/07.04 2010.

Documentele arata ca pe locul respectiv ar fi trebuit sa existe un cotet si o locuinta, insa a aparut un hotel, care surprinzator are autorizatie eliberata de Ministerul Turismului. Omul de afaceri Emil Bercea a depus joi o cerere catre Consiliul Local Petrosani prin care le-a solicitat consilierilor sa-i aprobe Planul de Urbanism Zonal intocmit pentru a intra in legalitate cu cele trei proprietati.

"S-a constatat cu ocazia controlului efectuat de Inspectoratul de Stat in Constructii ca nu s-au respectat autorizatiile de construire nr. 227/2004, 201/2005, 7/2008 si 211/2009 la obiectivele construite de d-na Cristina Bercea-administratorul societatii, drept pentru care proprietarii imobilelor au fost sanctionate contraventional in conformitate cu Legea 50/1991 republicata, dupa care s-a impus intrarea in legalitate a obiectivelor dupa intocmirea PUZ. Documentatia a fost avizata favorabil de Comisia Locala de Urbanism si Amenajarea Teritoriului", declara Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petrosani.

In conditiile in care s-a demonstrat faptul ca acele constructii sunt ilegal construite intrebarea este cum a reusit Emil Bercea sa obtina avizul de la Ministerul Turismului in conditiile in care functionarul din Ministerul Turismului care i-a dat acea autorizatie a incalcat legea si s-ar putea alege cu un dosar penal.

Pana sa se decida sa intre in legalitate Emil Bercea a fost sanctionat in mai multe randuri, doar in lunile mai-iunie acesta a incasat 3 amenzi de cate 3.000 de lei fiecare.

Cu toate ca alesii de la Petrosani i-au aprobat documentatia Planului de Urbanism Zonal, autoritatile locale doresc sa faca un regulament pentru zona aflata la iesirea din Petrosani inspre defileu de pe DN 66 deoarece intr-o perioada scurta de timp acolo au aparut mai multe constructii private iar banda intai a Drumului National este in permanenta ocupata fapt ce creeaza de multe ori probleme in trafic.

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#Bercea fin Ridzi , #eveniment