Fondatorul Facebook se teme de revolte dupa alegerile prezidentiale din SUA

Vineri, 30 Octombrie 2020, ora 16:21
4045 citiri
Fondatorul Facebook se teme de revolte dupa alegerile prezidentiale din SUA
FOTO Facebook/Mark Zuckerberg

Fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg, si-a exprimat preocuparea in ce priveste potentiale violente in urma alegerilor care vor avea loc saptamana viitoare in SUA, relateaza AFP.

"Ma tem ca exista riscul unor tulburari civile in toata tara, in conditiile in care tara noastra este atat de divizata si va dura zile sau saptamani ca rezultatele electorale sa fie finalizate", a declarat Zuckerberg in cadrul unei conferinte cu analisti privind rezultatele trimestriale ale companiei sale.

Pe fondul pandemiei si al mobilizarii alegatorilor pro sau contra lui Donald Trump, votul prin corespondenta a explodat in SUA, ceea ce ar putea face ca numararea voturilor sa dureze mai mult decat de obicei.

In aceste conditii, companii cum este Facebook "trebuie sa faca mai mult decat oricand inainte" pentru a apara increderea in procesul electoral si a impiedica folosirea platformelor de social media pentru a proclama victoria inainte de finalizarea procesului electoral sau pentru a instiga la violente stradale, a indicat Zuckerberg.

Acesta a amintit ca pe platformele sociale din SUA este interzisa publicitatea pe subiecte sociale sau politice cat timp este necesar dupa inchiderea birourilor de vot, pentru a reduce riscul de "confuzie sau abuzuri".

"Saptamana viitoare va fi un test pentru Facebook", a admis Zuckerberg, a carui companie este chemata sa arate ca a invatat lectiile lui 2016, cand campanii masive de dezinformare, unele coordonate din Rusia, au folosit reteaua sa sociala pentru a difuza propaganda.

Remarcile lui Mark Zuckerberg vin in paralel cu decizia retelei de supermarketuri Walmart de a retrage temporar de la vanzare armele si munitie, dupa recentele manifestatii violente din Philadelphia si in contextul tensiunilor politice care au degenerat in violente de mai multe ori in ultimele luni, in special in cursul manifestatiilor legate de miscarea "Black Lives Matter".

In centrul Washingtonului, multe imobile au inceput miercuri sa-si baricadeze usile si vitrinele cu panouri, ca masura de prevedere in perspectiva unor eventuale manifestatii dupa seara alegerilor.

Un bărbat care a cumpărat un permis auto fals de pe Facebook s-a dus la Poliție ca să-l reînnoiască. Ce au făcut polițiștii
Un bărbat care a cumpărat un permis auto fals de pe Facebook s-a dus la Poliție ca să-l reînnoiască. Ce au făcut polițiștii
Un bărbat din Alba Iulia a mers la Poliție pentru a-și reînnoi permisul fals de conducere, pe care l-a cumpărat cu 2.000 de euro din Germania. După ce a fost descoperit, bărbatul a fost...
Curtea Constituțională a Republicii Moldova a stabilit că foștii membri ai partidului
oligarhului rus Ilan Șor au voie să participe la alegeri
Curtea Constituțională a Republicii Moldova a stabilit că foștii membri ai partidului oligarhului rus Ilan Șor au voie să participe la alegeri
Curtea Constituţională din Republica Moldova a anulat marţi legislaţia care urmărea să interzică accesul la alegeri al foştilor membri ŞOR, partidul oligarhului fugar prorus Ilan Şor,...
#Facebook, #alegeri, #pandemie , #eveniment