Fratele baronului Marian Oprisan, contract de sute de mii de lei din bani publici pentru intretinerea stadionului din Focsani

Vineri, 04 Iunie 2021, ora 03:40
4297 citiri
Fratele baronului Marian Oprisan, contract de sute de mii de lei din bani publici pentru intretinerea stadionului din Focsani

Adrian Oprisan, fratele baronului Marian Oprisan, vicepresedinte al Consiliului Judetean Vrancea, are contract cu Clubul Sportiv Municipal 2007 pentru lucrari de intretinere a terenurilor de fotbal.

Oprisan a incasat in 2020 suma de 241.888 de lei pentru lucrarile de la cele trei terenuri din complexul sportiv, dar aceste le primeste sistematic de cel putin 15 ani.

Ele au iesit la iveala odata cu publicarea de catre club, pe site, a cheltuielilor realizate de structura de sport din subordinea Primariei Focsani, dupa ce mult timp bugetul clubului a reprezentat un subiect tabu, la care aveau acces doar institutiile de control ale statului.

Este de mentionat ca la capitolul fotbal Focsaniul nu este competitiv, ci are o echipa in Liga a III-a, sustinuta tot din bani publici, care doi ani la rand a ratat obiectivul fixat de sefii clubului, promocarea in liga a II-a.

Pentru cei 50.000 de euro incasati pe lucrarile de intretinere, Adrian Oprisan, prin firma sa Gama Verde, a avut de realizat taierea gazonului de pe cele trei terenuri din complexul sportiv, tratamente antiparazitare, erbicidare, suprainsamantare, drenarea terenului de joc, fertilizarea suprafetei, lucrari care se desfasoara primavara, cand competitiile sunt in toi.

Din acest punct de vedere a existat si o suparare a antrenorilor de fotbal, care au fost nevoiti sa-si trimita echipele pe alte terenuri, pentru a proteja suprafata pe care se intervine anual.

Si pentru anul 2021 se pregatea un contract pentru aceasta firma, aproximativ de aceeasi valoare, dar ca prin legea bugetului nu s-au asigurat inca sumele pentru aceasta activitate.

A stricat gazonul la doua meciuri cruciale

Firma lui Adrian Oprisan este cea care a dat cateva "rateuri" rasunatoare: gazonul pe stadionul National, in anul 2003 si de pe Arena Nationala in 2011.

In 2003, echipa nationala a Romaniei a fost nevoita sa dispute umilitorul meci cu Danemarca, pierdut de tricolori cu 5-2, pe o suprafata de joc plina de nisip, din cauza ca firma lui Adrian Oprisan, careia i s-a incredintat refacerea gazonului si-a batut joc de lucrare.

In 2011, chiar la inaugurarea Atenei Nationale, gazonul s-a deteriorat chiar de la primul antrenament al tricolorilor, iar meciul cu Franta, incheiat la egalitate, 0-0, a avut de suferit in aceasta privinta, dandu-se vina pe caldura excesiva din perioada montarii gazonului, care nu a avut timp sa se maturizeze.

Citeste si:
Reghecampf și-a găsit echipă! Cu cine a semnat fostul antrenor al Craiovei
Reghecampf și-a găsit echipă! Cu cine a semnat fostul antrenor al Craiovei
Laurențiu Reghecampf n-a pierdut timpul după ce s-a despărțit de Universitatea Craiova și a semnat deja un nou contract. El va antrena în Azerbaidjan, fiind prezentat ca tehnician al...
Rapid a mai dat o lovitură pe piața transferurilor
Rapid a mai dat o lovitură pe piața transferurilor
Rapid, campioana României la handbal feminin, a anunţat că Sorina Tîrcă şi-a prelungit contractul, noua înţelegere fiind valabilă doi ani. Interul stânga a avut un sezon excepţional...