Gelu Duminica, despre romii care au lucrat electoral pentru AUR. "Nu vor mai colabora cu mine sau cu fundatia pe care o reprezint"

Marti, 08 Decembrie 2020, ora 20:43
16401 citiri
Gelu Duminica, despre romii care au lucrat electoral pentru AUR. "Nu vor mai colabora cu mine sau cu fundatia pe care o reprezint"

Gelu Duminica a reactionat dur la adresa romilor care au colaborat cu AUR si au facut campanie pentru partidul de extrema dreapta care a ajuns pentru prima data in Parlamentul Romaniei.

Sociologul spune ca nu vrea sa mai aiba de-a faca niciodata cu liderii romi locali care au contribuit la ascensiunea AUR. Asta pentru ca, spune el, AUR este un partid extremist.

"Da, au fost romi care au sustinut AUR. De astazi, toti liderii locali romi care au fost agenti electorali pentru AUR nu vor mai colabora nici cu mine si nici cu Fundatia pe care o reprezint.

Daca suntem gata ca pentru o farama de (pseudo) putere sa uitam ce a facut neamului nostru politica extremista dusa de cei care gandeau precum o fac acum liderii AUR, pentru mine nu mai reprezinti un partener.

Familia mea a fost deportata de cei care gandeau ca romii sunt "o plaga a societatii". Parte din copiii familiei mele au sfarsit pe campurile inghetate ale Transnistriei, singura lor vina fiind ca erau romi. Responsabili pentru suferinta lor, si pentru a altor zeci de mii de frati de-ai nostri, au fost cei care se credeau superiori doar pentru ca erau "romani puri", "crestini" si "patrioti". Alte sute de mii de evrei au fost considerati "balast" de cei care vroiau o "Romanie ca soarele sfant de pe cer", si au fost impuscati, omorati si inchisi in lagarele de munca si exterminare din Transnistria.

Pentru mine, a sustine o formatiune politica care promoveaza ura, e mult prea mult. Mai ales atunci cand spui ca militezi pentru drepturile omului si ale minoritatilor etnice", a scris Gelu Duminica pe Facebook.

Unul dintre cele mai tinere partide de pe scena politica, AUR, a surprins la ultimele alegeri parlamentare reusind sa ajunga in Parlament, desi sondajele facute anterior nu anuntau acest lucru.

CITESTE SI

INTERVIU Gelu Duminica, sociolog: "Am avut episoade super-rasiste din partea unor profesori. O gagica mi-a spus ca nu-i da voie ma-sa sa vorbeasca cu un tigan"

Gelu Duminica: "PNL, USR si UDMR sunt condamnate sa intre la guvernare. N-am prevazut ca PSD va fi castigator"

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

David Popovici, de neoprit. Al doilea aur la Otopeni: ”Conform planului”
David Popovici, de neoprit. Al doilea aur la Otopeni: ”Conform planului”
David Popovici a câştigat, joi, medalia de aur în proba de 200 m liber din cadrul Campionatului Naţional de înot în bazin de 50 m pentru seniori, tineret şi juniori I-II, competiţie care...
Prima mare finală a anului, primul aur pentru David Popovici, în cea mai rapidă probă a natației
Prima mare finală a anului, primul aur pentru David Popovici, în cea mai rapidă probă a natației
Înotătorul român David Popovici (19 ani) a debutat miercuri la Campionatele Naționale de la Otopeni, în proba de 50 de metri liber, cea mai rapidă a natației. Cu 100 de zile rămase...
#gelu duminica, #aur, #romi, #deportare, #reactie , #eveniment