Grecia va incepe sa taxeze turistii cu 20 de euro pentru serviciile medicale

Marti, 04 August 2020, ora 11:34
2334 citiri
Grecia va incepe sa taxeze turistii cu 20 de euro pentru serviciile medicale

Pentru prima data, turistii care intra in Grecia vor trebui sa plateasca in curand o suprataxa de 20 de euro pentru serviciile de sanatate oferite in timpul sederii lor in tara. Pana acum, turistii care veneau in Grecia nu plateau nimic pentru serviciile medicale, indiferent de locul de unde proveneau, cu exceptia spitalizarilor, relateaza luni website-ul Greekreporter.

De-a lungul timpului, toate serviciile prestate erau complet gratuite, cu singura exceptie cand calatorii erau spitalizati in timpul sederii lor in Grecia.

Potrivit unui articol de pe site-ul grec healthreport.gr, Ministerul Sanatatii din Grecia a decis la sfarsitul lunii iulie ca, de acum inainte, taxa va fi impusa tuturor calatorilor straini care se prezinta la centrele de sanatate, clinici regionale si clinici ambulatorii de spitale.

Cei care beneficiaza de ingrijiri de urgenta vor fi de asemenea obligati sa plateasca taxa pentru serviciile care le-au fost prestate. Se vor impune taxe suplimentare pentru cei care au nevoie de analize de sange si alte tipuri de screening, in conformitate cu taxele care sunt stabilite de sistemul national de sanatate grec.

Aceste noi taxe se aplica de asemenea celor care locuiesc in Grecia dar sunt considerati rezidenti "non-permanenti" in tara.

Potrivit articolului citat, Ministerul Sanatatii spera sa adune "fonduri semnificative", cel mai evident in timpul sezonului turistic, cand in Grecia vin milioane de turisti.

Noua hotarare modifica prevederile unei legi adoptate in 2017, care permite colectarea de fonduri pentru a fi rambursate spitalelor doar pentru serviciile pe care acestea le furnizeaza.

Testul pentru determinarea infectarii cu coronavirus este in general sub 50 de euro in spitalele publice, dar aceasta taxa poate varia in institutiile private.

Citeste si:
14 lucruri ieșite din comun despre Grecia pe care puțini le știu
14 lucruri ieșite din comun despre Grecia pe care puțini le știu
Grecia este o destinație foarte iubită de români și nu numai, fiind recunoscută pentru istoria sa, ruinele antice, cultura, mâncarea incredibilă și peisajele insulare superbe. Cu toate...
La ce să fii atent atunci când îți programezi vacanța de vară. "E bine să citești prima dată review-urile negative ale hotelului"
La ce să fii atent atunci când îți programezi vacanța de vară. "E bine să citești prima dată review-urile negative ale hotelului"
Atunci când alegi un pachet turistic, asigură-te că sunt toate taxele incluse: costul cazării și taxa de stațiune. Dacă vei călători în Turcia sau pentru vacanțe în Grecia cu avionul...