Ziare.com

Guvernul reautorizeaza jocurile bingo derulate in emisiuni televizate

Vineri, 22 Martie 2013, ora 16:18

   

Guvernul reautorizeaza jocurile bingo derulate in emisiuni televizate
Televiziunile vor putea transmite din nou emisiuni in care se desfasoara jocuri de tip bingo, dupa ce acestea au fost interzise in vara anului trecut, Guvernul dorind sa le reautorizeze pentru a elimina mediul neconcurential creat si a pentru creste veniturile la bugetul de stat.

Guvernul va reintroduce jocurile de noroc de tip bingo organizate prin intermediul sistemelor retelelor de televiziune in categoria jocurilor de noroc reglementate, potrivit unui proiect de ordonanta de urgenta prin care se modifica OUG 77/2009 privind organizarea si exploatarea jocurilor de noroc, cu modificarile si completarile ulterioare.

Organizatorii jocurilor bingo televizate vor plati o taxa de licenta anuala de 300.000 de lei si o taxa pentru autorizarea de exploatare a acestor jocuri de 5% din veniturile totale obtinute din vanzarile de bilete de participare la joc, dar nu mai putin de 500.000 lei.

Totodata, operatorii trebuie sa aiba un capital minim de un milion de lei atunci cand solicita obtinerea licentei de organizare.

Mijloacele de joc utilizate la jocurile bingo organizate vor fi vizate si controlate de Biroul Roman de Metrologie Legala. O firma care organizeaza astfel de jocuri trebuie sa distribuie biletele prin minim 48 de agentii, cate una in fiecare resedinta de judet si in fiecare sector al Capitalei.

Jocurile bingo televizate au fost permise in perioada 1992-2002, dupa care au fost interzise pana in iunie 2009, cand s-a reintrodus organizarea si desfasurarea acestui tip de joc de noroc odata cu intrarea in vigoare a OUG 77/2009. In vara anului trecut, Guvernul a interzis derularea jocurilor bingo televizate printr-o hotarare care elimina prevederile referitoare la reglementarea acestora.

Jocurile Bingo, interzise prin lege la televizor

Statul vrea sa le reintroduca in categoria jocurilor de noroc reglementate pentru armonizarea sistemului de reglementare, crearea de noi locuri de munca, cresterea veniturilor la bugetul de stat prin plata de taxe de licentiere si autorizare, de impozite pe veniturile din jocurile de noroc, impozitul pe profit platit de organizatorii de jocuri de noroc, precum si de impozite pe salariile platite de organizatori angajatilor.

Interzicerea jocurilor bingo televizate a condus la crearea unui mediu neconcurential, intrucat in legislatia actuala a fost mentinuta organizarea de jocuri de noroc tip bingo in sali, se arata in nota de fundamentare a proiectului de ordonanta de urgenta. Totodata, autoritatile doresc sa evite migrarea participantilor catre jocurile de noroc nereglementate.

Sursa: MEDIAFAX

Articol citit de 2063 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
5 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Oare cat o fi primit Ponta mita

ca sa dea drumul la emisiunile de tip bingo?

 

e urgent, dati bingo la populatie!

Mah Ponta, chiar e nevoie de o ordonanta de urgenta pentru balacareala aia de bingo?
Sau le chioraie matele antenistilor?

 

las-o mai moale

ca unul dintre numele din spatele bingo metropolis este cel al lui olteanu...asa ca nu antenele au fost principalii beneficiari ai pacalelli bingo...

E foame de bani,baieti! E foame de bani !

Sarantocii sa-si puna ultimii lei in buzunarele vanzatorilor de iluzii.Statul are nevoie de bani la buget,sa-i tina pe cei 600 de trantori, impreuna cu aparatul functionaresc aferent.

 

Sau reorganizat bäieti????

Au totul sub control???
Broavo

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor