Impresiile unei drumetii in muntii Bucegi, la sfarsit de saptamana: "Duhoarea de buda plina a tinut pina la cinci minute de mers de cabana Malaiesti"

Luni, 24 August 2020, ora 14:46
10263 citiri
Impresiile unei drumetii in muntii Bucegi, la sfarsit de saptamana: "Duhoarea de buda plina a tinut pina la cinci minute de mers de cabana Malaiesti"
Foto: Facebook/ Marius Vintila

Marius Vintila, un cunoscut om de radio si ghid montan, a relatat impresiile unei urcari pe munte in zi de weekend pe pagina sa de Facebook si a oferit cateva recomandari tuturor turistilor care isi doresc o escapada pe munte.

"Ursul e ca covidul. Daca nu crezi ca exista, sansele sa te omoare cresc. E dovedit stiintific. Deci nu iti pune cortul in zone in care esti avertizat ca sint ursi"

Marius povesteste experienta de pe munte: "Ieri, intr-o plimbare pina la Omu, am gasit dovada unei modalitati mai neobisnuite de a scapa de bagaj la coborire; trei rosii, un ardei taiat si un castravete intreg puse cu grija pe iarba la intersectia variantelor Hornul Mare si Brina Caprelor. Le-am luat noi cu o punga si le-am dus pina jos. La fel de neobisnuita a fost duhoarea de buda plina care a tinut pina la cinci minute de mers de cabana Malaiesti", scrie acesta pe Facebook.

Acesta mai marturiseste faptul ca erau sute de oameni pe potecile din zona, iar acest lucru nu poate avea decat o singura explicatie: "Covidul a impus multora raminerea intre granite, iar dintre ei unii au luat calea muntelui pentru prima data ca varianta de vacanta. Desi unii dintre semenii mei cu ceva experienta de munte nu sint de acord cu mine, eu cred ca acest lucru e binevenit, din mai multe motive, pe care nu le insir acum. Sa ne limitam la vorba aia idioata care incepe cu decit sa dea in cap la oameni mai bine.... In cazul nostru - merge pe munte.

Pentru ca muntele a devenit un loc in care lumea se comporta fara nicio regula de civilizatie, Marius ofera si cateva recomandari pentru toti cei care vor sa urce pe munte.

"Daca un panou iti arata clar pina unde poti merge cu masina inainte sa incepi urcusul, respecta indicatia. Ai venit pentru miscare, deci inca un kilometru sau doi pina la buza potecii nu te vor deranja".

Printre recomandari, Marius mai puncteaza si pastrarea curateniei, evitarea urcatului pe munte la bustul gol, abtinerea de la fumat, evitarea hranirii de animale salbatice, salutul montan, dar si echiparea corespunzatoare.

"In fine, cind nu stii ceva, intreaba. Multi oameni cu experienta sint gata sa te ajute pe munte, iar daca ii intrebi politicos si totusi te iau de sus, inseamna fie ca ai dat peste niste idioti (sint si pe aici destui) si ar trebui sa intrebi pe altcineva, fie ca ai facut ceva gresit care i-a suparat pe oamenii aia.

Daca respecti toate astea, iti garantez ca vei avea excursii faine si vei fi si tu respectat.

Drum bun si bun venit pe munte!

PS: Era sa uit. Ursul e ca covidul. Daca nu crezi ca exista, sansele sa te omoare cresc. E dovedit stiintific. Deci nu iti pune cortul in zone in care esti avertizat ca sint ursi", incheie acesta."

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cortegiu funerar urmărit de urs, în Mureș: ”Chiar am crezut că intră peste noi” VIDEO
Cortegiu funerar urmărit de urs, în Mureș: ”Chiar am crezut că intră peste noi” VIDEO
Circa 70 de oameni care făceau parte dintr-un cortegiu funerar au fost urmăriți de un urs, în drum spre cimitirul din comuna Bordoșiu, Mureș. Drumul spre cimitir trece printr-o pădure,...
Un tânăr din Mureș era cât pe ce să-și piardă viața din cauza unui joc banal. Ce recomandă reprezentanții IGSU FOTO
Un tânăr din Mureș era cât pe ce să-și piardă viața din cauza unui joc banal. Ce recomandă reprezentanții IGSU FOTO
Un tânăr din Mureș a fost la un pas să-și piardă viața în timp ce se juca cu un zmeu, asta pentru că vântul a dus zmeul către firele de înaltă tensiune. În urma descărcării,...
#munte, #coronavirus, #urs, #recomandari, #impresii , #eveniment