Interlopii Costel si Sorin Raiciu din Clanul Litrasu, dati in urmarire nationala. Ei sunt acuzati de tentativa de omor calificat dupa ce i-au batut pe Liviu Iordan si Calin Pana pe o strada din Chiajna

Luni, 27 Iulie 2020, ora 10:41
12620 citiri
Interlopii Costel si Sorin Raiciu din Clanul Litrasu, dati in urmarire nationala. Ei sunt acuzati de tentativa de omor calificat dupa ce i-au batut pe Liviu Iordan si Calin Pana pe o strada din Chiajna

Politia i-a dat in urmarire nationala pe Costel si Sorin Raiciu, doi dintre membrii clanului Litrasu, implicati in scadalul de saptamana trecuta, din Chiajna. Sambata, pe numele lor au fost emise mandate de arestare preventiva pentru tentativa de omor calificat, dupa unscandal cu sabii si pistoale pe o strada din Chiajna, in urma caruia, Liviu Iordan si fratele campioanei la culturism, Alina Pana, Calin Pana, au ajuns la spital.

"Politisti Ilfoveni cauta doi barbati, dati in urmarire nationala, acestia fiind banuiti de comiterea infractiunii de tentativa la omor calificat respectiv:

RAICIU COSTEL CONSTANTIN, nascut in Germania, la data de 01.07.1989, cetatenie romana, domiciliat in comuna Chiajna, pe numele caruia Tribunalul Ilfov a emis la data de 26.07.2020 un Mandat de Arestare Preventiva, pentru 30 de zile.

RAICIU SORIN, nascut in sectorul 1 Bucuresti, la data de 26.06.1989, cetatenie romana, domiciliat in comuna Chiajna, judetul Ilfov, pe numele caruia Tribunalul Ilfov a emis la data de 26. 07.2020 un Mandat de Arestare Preventiva, pentru 30 de zile", a transmis Politia Ilfov.

Procurorii au schimbat incadrarea juridica initiala

"In urma activitatilor investigativ-operative desfasurate de politistii Ilfoveni, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul parchetului de pe langa Tribunalul Ilfov, si avand in vedere probatoriul administrat, in cauza a fost schimbata incadrarea juridica a faptelor, astfel ca cercetarile sunt continuate sub aspectul savarsirii infractiunilor de tentativa la omor calificat, tulburarea ordinii si linistii publice si distrugere.

De asemenea, a fost dispusa efectuarea in continuare a urmaririi penale cu privire la 4 persoane, sub aspectul savarsirii infractiunilor de tentativa la omor calificat si tulburarea ordinii si linistii publice", a mai transmis politistii.

Politia nu i-au gasit pe agresorii lui Liviu Iordan

"Totodata precizam ca la data de 25 iulie a.c., au fost efectuate 4 perchezitii la domiciliile a 4 barbati, banuiti de comiterea infractiunilor cercetate in prezenta cauza, acestia nefiind gasiti la adresele respective.

La aceeasi data, procurorul de caz a dispus punerea in miscare a actiunii penale fata de 2 dintre cele 4 persoane, pentru infractiunea de tentativa la omor si a sesizat Tribunalul Ilfov, cu propunere de arestare preventiva in lipsa, fata de cei doi barbati.

La data de 26 iulie a.c., judecatorul de drepturi si libertati din cadrul Tribunalului Ilfov a dispus arestarea preventiva fata de cei doi barbati si a emis 2 Mandate de Arestare Preventiva in lipsa, sub aspectul savarsirii infractiunii tentativa la omor calificat.

La aceeasi data, politistii ilfoveni au efectuat activitati specifice in vederea executarii celor 2 Mandate de Arestare Preventiva in lipsa si intrucat persoanele in cauza nu au fost gasite la domiciliu, acestea au fost date in urmarire, la nivel national", a mai transmis IPJ Ilfov.

Pe 23 iulie, in jurul orelor 19:10, Inspectoratul de Politie al Judetului Ilfov a fost sesizat prin apel 112, de catre un barbat, cu privire la izbucnirea unei altercatii intre mai multe persoane, pe o strada din comuna Chiajna si ca o persoana este cazuta la pamant.

La fata locului s-au deplasat imediat 4 echipaje de politie din Chiajna impreuna cu politistii Serviciului de Investigatii Criminale Iflov, pentru efectuarea de activitati specifice si luarea masurilor legale, precum si un echipaj din cadrul Serviciului de Actiuni Speciale Ilfov si un echipaj de jandarmi.

Citeste si:
Cîțu susține că dacă se schimbă compoziția politică a guvernului nu trebuie să ceară votul Parlamentului pentru întreg Cabinetul
Cîțu susține că dacă se schimbă compoziția politică a guvernului nu trebuie să ceară votul Parlamentului pentru întreg Cabinetul
Premierul Florin Cîțu a declarat, joi seara, 16 septembrie, într-un interviu la TVR 1, că, dacă se schimbă compoziția politică a Guvernului, nu trebuie să ceară votul Parlamentului pentru...
MAE solicită clarificări din partea autorităților britanice în privința controalelor de frontieră care ar viza cu precădere românii
MAE solicită clarificări din partea autorităților britanice în privința controalelor de frontieră care ar viza cu precădere românii
Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a solicitat, joi, 16 septembrie, prin Ambasada României la Londra, clarificări privind statisticile conform cărora controalele autorităţilor de frontieră...
Sursa: Ziare.com