Ziare.com

Iohannis, discutii cu presedintele Consiliului European despre viitorul buget al Uniunii Europene si despre relansarea economica

Marti, 30 Iunie 2020, ora 16:02

   

Iohannis, discutii cu presedintele Consiliului European despre viitorul buget al Uniunii Europene si despre relansarea economica
Presedintele Klaus Iohannis a avut, marti, o consultare bilaterala in format de videoconferinta cu presedintele Consiliului European, Charles Michel, in vederea pregatirii reuniunii Consiliului European care va avea loc pe 17 si 18 iulie la Bruxelles.

Potrivit Administratiei Prezidentiale, discutia a vizat viitorul buget multianual al Uniunii pentru perioada 2021-2027 si Planul de relansare economica propuse de catre Comisia Europeana.

Presedintele Klaus Iohannis a prezentat obiectivele principale pe care Romania le are in cadrul acestui proces de negociere, reiterand necesitatea de a se ajunge cat mai curand posibil la un acord final.

Sursa citata indica faptul ca in ceea ce priveste viitorul buget al Uniunii, seful statului a subliniat ca obiectivul major al tarii noastre este obtinerea unor alocari cat mai mari pentru politicile de coeziune si agricultura.

"In acest context, presedintele Klaus Iohannis a reiterat solicitarea de mentinere a unui rol principal al celor doua politici in cadrul viitorului buget al Uniunii, avand in vedere ca acestea reprezinta cele mai importante instrumente de investitii ale Uniunii, care functioneaza in mod adecvat si care pot oferi solutii eficiente in situatiile de criza", arata Administratia Prezidentiala.

Cu privire la politica de coeziune, seful statului a solicitat o flexibilitate sporita in absorbtia sumelor alocate acestei politici. El a sustinut cresterea transferurilor intre diferitele fonduri ale acestei politici pentru a adapta finantarea disponibila la nevoile noastre specifice de dezvoltare. De asemenea, seful statului s-a exprimat in favoarea mentinerii ratelor de cofinantare si prefinantare din actuala perioada de programare 2014-2020, precum si a actualei reguli de dezangajare a fondurilor europene de n+3 ani.

Presedintele Klaus Iohannis a pledat si pentru o flexibilitate suplimentara in cadrul concentrarii tematice in cazul Fondului European de Dezvoltare Regionala.

Seful statului a mai solicitat, referitor la Politica Agricola Comuna, alocari suplimentare pentru dezvoltarea rurala, tinand cont de faptul ca zonele rurale au o nevoie ridicata de investitii pe termen lung.

In ceea ce priveste platile directe, el a sustinut continuarea procesului de convergenta externa a acestora, astfel incat sumele acordate fermierilor romani din bugetul Uniunii sa fie cat mai apropiate de cele din statele Europei de Vest. Presedintele Iohannis a optat pentru eliminarea caracterului obligatoriu al mecanismului de plafonare a platilor directe, astfel incat statele membre sa aiba flexibilitatea necesara pentru adaptarea finantarilor la propriile conditii specifice.

"Cu privire la introducerea unor resurse proprii noi la bugetul Uniunii Europene, presedintele Klaus Iohannis a subliniat ca Romania este in favoarea oricarei alte resurse care poate genera venituri suplimentare, dar care sa nu afecteze sursele de venit existente la nivelul statelor membre", mentioneaza Administratia Prezidentiala.

Referitor la Planul de redresare economica, presedintele Iohannis s-a referit la o alocare totala substantiala, pentru o pondere mai mare a componentei de granturi comparativ cu cea de imprumuturi in totalul sumelor alocate, precum si pentru un acces rapid si eficient la finantare pentru toate statele membre. Klaus Iohannis a cerut si o perioada cat mai lunga in ceea ce priveste implementarea noului instrument de redresare economica, astfel incat sumele alocate statelor membre sa poata fi absorbite integral si eficient.

"Presedintele Romaniei s-a pronuntat pentru asigurarea unei perioade de rambursare de 30 de ani pentru fondurile alocate pentru redresarea economica, intrucat aceasta abordare ar permite punerea in aplicare a angajamentelor pe termen mediu si lung asumate la nivelul Uniunii Europene, evitand, totodata, presiuni nejustificate asupra bugetelor nationale", arata sursa citata.

In ceea ce priveste Fondul pentru Tranzitie Justa, seful statului a pledat pentru caracterul voluntar al transferurilor de la Fondul de Coeziune catre acest fond.
Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Sursa: AGERPRES

Articol citit de 349 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
3 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

wuhanisul

a mai contractat 1 milion de sclavi pentru ghetourile din al V-lea reich

 

Pușcărie pe viață !

Orban, Vela, curentați zilnic de micul tiran WuhhanniSS von Sparanghel , au pus poliția cu cizmele pe gatul romanilor, ca o juntă din America Centrală sau ca in Sudan. Tătaru și gașca lui, prin mana perversă a GCS, au băgat Romania in sperieți. Romania a trăit lunile astea un coșmar totalitar. Niște taraie-brau, cu ifose de mari conducători de neam și-au bătut joc de tot ceea reprezintă caștigurile democrației pentru noi. https://lupuldacicblogg.wordpress.com/2020/06/29/un-nuremberg-pentru-iohannis-orban-vela-tataru-manciu-si-alti-calai-puscarie-pe-viata-nazistii-la-beci/
https://ortodoxinfo.ro/2020/06/29/guvernul-wuhannis-umfla-cifrele-infectatilor-de-covid-19-pentru-a-primi-cele-33-miliarde-de-euro-din-partea-ue/

 

Bravo Ziare :))) Din ce in ce mai bine !!!

BaronLucovid 30.06.2020, 16:09: "wuhanisul... al V-lea reich".
gebeleizishelios 30.06.2020, 16:17: "WuhhanniSS von Sparanghel".
Ca maine vom asista si la Heil Johannis?

Pe astia ii doriti, pe astia ii veti avea!

In timp ce presedintele Romaniei incearca sa aduca un maximum de avantaj tarii si tuturor romanilor, Ziare.com permite tratarea presedintelui drept "nazist". Eu nu sunt de acord cu asta. Fara nici o reactie din partea Ziare.com la publicarea unor asemenea insanitati, am sa vad daca nu este cazul sa cer opinia celor care supravegheaza presa si media online.

Sunt sigur ca toate aceste aluzii la nazism sunt contrare legilor din Romania.
Ziare.com are de ales daca se face partas sau daca sanctioneaza cu celeritate asemenea insulte. Si asta, fara sa mai fie necesar sa fie apasat butonul "Semnalizeaza...".

Cenzurati TOATE comentariile la articolele marcate cu un "stilou" (articole care practic nu mai sunt comentate deloc), dar nu faceti curat in comentariile insultante si injurioase! Cred ca noua redactie a ales o optiune care nu este castigatoare!

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor