"Jaful secolului", o inscenare?

Sambata, 08 Mai 2010, ora 09:50
6171 citiri
"Jaful secolului", o inscenare?

Jaful secolului, comis in urma cu sase ani, cand Petru Nica, Gabriel Velescu si Aurelian Paven au furat 11 milioane de lei, este o inscenare pusa la cale de firma de transport valori si banca pagubita, sustine avocatul unuia dintre cei trei inculpati.

Firma de paza si valori CPI Security, impreuna cu reprezentantii bancii ABN Amro, actuala RBS Bank, au inscenat jaful in scopul incasarii de catre societatea de paza a asigurarii, dar si pentru acoperirea unor "gauri" din vistieria ABN Amro, sustine Camelia Niculescu, aparatoarea lui Gabriel Velescu.

Aceasta sustine ca se afla in posesia unei expertize contabile judiciare intocmite recent din care reiese ca nu se poate dovedi ca suma rezultata ca prejudiciu se afla, la momentul comiterii presupusului furt, in vistieriile bancii, scrie cotidianul Puterea.

Expertul-parte Gabriela Breza a constatat ca tocmai ce era mai important lipseste din dosar, mai exact documentele ce ar fi trebuit sa se afle la dosar, respectiv documentul de insotire a transportului de bani sau valori, act cu regim special.

Potrivit Gabrielei Breza, pana la aceasta ora, nimeni nu a solicitat bancii sau firmei CPI Security documentul de insotire al transportului de valori.

In plus, pe parcursul expertizei comandate de instanta "nu se constata inexistenta, pentru zilele de sambata si duminica, 3 si 4 iulie 2004 (zile premergatoare celei in care se pretinde a se fi comis furtul - n.r.), nici unei dispozitii scrise pentru retragerea pretinselor sume transportate, dispozitie care sa fie semnata de directorul sucursalei si seful departamentului numerar si care sa constituie document justificativ pentru retragerea sumelor de bani din banca".

Citește și:
Cine sunt cei 36 de parlamentari care nu și-au publicat CV-ul la mai bine de doi ani de mandat
Cine sunt cei 36 de parlamentari care nu și-au publicat CV-ul la mai bine de doi ani de mandat
Deși Regulamentul Camerei Deputaților le cere aleșilor să-și depună CV-ul odată ce au fost aleși, 20 dintre aceștia încă îl țin ascuns. De cealaltă parte, la Senat, unde regula ține...
Ciucă le cere liberalilor să oprească lupta internă. Premierul îi asigură că rocada în guvern se va face ca în protocol
Ciucă le cere liberalilor să oprească lupta internă. Premierul îi asigură că rocada în guvern se va face ca în protocol
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, le cere colegilor de partid să înceteze lupta internă şi să prezinte soluţii şi programe pentru români. ”PNL va fi la guvernare după 2024, dacă va...
Comentarii
Poza T. basilic
T. basilic
rank 5
In acest imens carusel al minciunilor, imposturilor si simularilor care-i Romania democratiei oringinale a lui "sarac si cinstit" si-al lui "Mircea, fa-te ca lucrezi !" si plina de Luceferi ca "Miron Cosma" si descantata de vraci ca Gelu Voican Voiculescu
Poza silvia_h
silvia_h
rank 5
Nu se poate vorbi inca despre "jaful secolului"...