Jurnalistul Mihai Dragolea a fost bătut crunt de 20 de indivizi în timp ce filma un documentar despre tăierile ilegale de păduri

Joi, 16 Septembrie 2021, ora 23:13
8785 citiri
Jurnalistul Mihai Dragolea a fost bătut crunt de 20 de indivizi în timp ce filma un documentar despre tăierile ilegale de păduri
Mihai Dragolea, jurnalistul agresat in Suceava FOTO Facebook/ GreenPeace

Regizorul și jurnalistul Mihai Dragolea, care filma un documentar internațional despre tăierile ilegale de păduri din România, a fost bătut crunt de circa 20 de indivizi într-o pădure de pe raza comunei Coșna (jud. Suceava). Echipamentul și toate înregistrările i-au fost distruse, anunță Greenpeace pe pagina sa de Facebook.

Mihai Dragolea spune că atacatorii i-au luat echipamentul, au scos cardul din cameră și au distrus toate dovezile. ”Să îți fie frică să mergi în pădure că ești atacat cu furci și topoare e incredibil. Atacatorii nu ne-au zis nimic ci doar ne-au strigat repetând ”vă omor, vă omor”, a declarat jurnalistul la Digi24.

„Regizorul și jurnalistul Mihai Dragolea, care filma un documentar internațional despre tăierile ilegale de păduri din România, a fost bătut crunt de circa 20 de indivizi într-o pădure de pe raza comunei Coșna (jud. Suceava).

Echipamentul și toate înregistrările i-au fost distruse. Alături de el se aflau un coleg și activistul de mediu Tiberiu Bosutar, care îi ajuta să identifice dovezile crimelor forestiere din Bucovina. Atacul a fost sever, două dintre victime pierzându-și cunoștința în drum spre Spitalul Municipal din Vatra Dornei.

Câțiva dintre atacatori au fost identificați și duși la Secția 15 de Poliție din Vatra Dornei. Avocații Greenpeace au intrat deja în legătură cu victimele conștiente și le oferă asistență juridică de urgență.

Cerem Inspectorului General al Poliției Române și Inspectorului Șef al IPJ Suceava să se implice direct în soluționarea acestui caz și să urmărească ancheta până la finalizarea ei!”, au anunțat cei de la GreenPeace România.

„Colegul nostru Mihai Dragolea, alături de care am realizat în ultimii ani câteva documentare video despre oameni & realități din România, a fost atacat brutal în seara asta într-o pădure din Suceava.

Filma acolo, însoțit de încă două persoane. I-a fost distrusă aparatura, laolaltă cu înregistrările realizate.

Nu știm încă în ce fel (ori dacă) va funcționa legea pentru ca astfel de acțiuni să fie exemplar pedepsite, până la ultimul nume și prenume implicat.

Deocamdată, sperăm ca Mihai să fie bine”, a scris pe Facebook și jurnalistul Vlad Stoicescu.

„Cum e posibil așa ceva??! Nu e prima dată și nici nu va fi ultima dacă nu avem autorități care să își facă treaba. O să ajungem să avem bande de vigilante ca să nu fie bătuți jurnaliștii în timp ce își fac treaba... așa arată disoluția statului. Stat membru UE”, a comentat pe Facebook și Elena Calistru, președinta ONG-ului Funky Citizens.

Citește și:
Mesajul AUR, după victoria extremiștilor de dreapta din Italia: „O lecție pentru toate statele membre ale Uniunii Europene”
Mesajul AUR, după victoria extremiștilor de dreapta din Italia: „O lecție pentru toate statele membre ale Uniunii Europene”
Reprezentanții AUR au transmis luni, 26 septembrie, printr-un comunicat oficial, că alegerile parlamentare din Italia sunt o lecţie pe care italienii o dau tuturor statelor membre ale Uniunii...
Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu merg în Japonia. Evenimentul la care vor participa și întâlnirile pe care le vor avea cei doi
Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu merg în Japonia. Evenimentul la care vor participa și întâlnirile pe care le vor avea cei doi
Premierul Nicolae Ciucă şi preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, fac o vizită în Japonia, unde vor avea mai multe întâlniri oficiale şi vor participa la funeraliile de stat ale...