VIDEO Klaus Iohannis: Este necesara modernizarea retelelor de oxigen si a celor electrice. Pregatim o reforma in sanatate

Miercuri, 18 Noiembrie 2020, ora 17:08
3789 citiri
VIDEO Klaus Iohannis: Este necesara modernizarea retelelor de oxigen si a celor electrice. Pregatim o reforma in sanatate
Klaus Iohannis, presedintele Romaniei FOTO Facebook

Klaus Iohannis a declarat miercuri, 18 noiembrie, in urma unei sedinte de evaluare a masurilor luate in criza COVID-19, ca e necesara modernizarea retelelor de oxigen si a celor electrice. In plus, a declarat ca e necesara o reforma in sanatate.

La intalnirea cu seful statului au participat Ludovic Orban, Nelu Tataru, Raed Arafat si reprezentanti ai unor spitale.

Principalele declaratii ale Presedintelui:

- Ma refer la zona echipamentelor medicale si a retelelor de electricitate din spitalele publice. Am abordat modul lor de intretinere. La sedinta au participat reprezentanti ai Guvernului, dar si medici si ingineri medicali pentru a gasi cele mai bune solutii.

- In cadrul intalnirii, specialistii au prezentat o evaluare nationala a infrastructurii retelelor de gaze a sectiilor de terapie intensiva si anestezie in spitalele publice, sectii suprasolicitate din cauza pandemiei de COVID-19.

- A fost prezentata o analiza a disfunctionalitatilor si defectiunilor care pot aparea, cu exemple punctuale.

- Pentru a avea o imagine mai complexa, am solicitat o analiza a contractelor de service si mentenanta a aparaturii.

- Fondurile pentru service sunt masiv subdimensionante si adeseori insuficiente.

- Discutia de astazi a fost extrem de utila si au fost identificate deja cateva solutii concrete, care vor fi preluate de autoritati si puse in aplicare.

- In primul rand e necesara modernizarea retelelor de oxigen si a celor electrice. Pregatim un program de finantare bine pus la punct, ne folosim de fondurile europene.

- In al doilea rand, se impune regandirea instrumentelor legislative si financiare care sa permita o sustinere a sistemului de service a tehnicii spitalicesti.

- Un rol important il are resursa umana, inginerii medicali, pe care trebuie sa ii implicam mai mult.

- Aceste aspecte vor fi incluse in pachetul de legi din reforma in sanatate.

- Perioada de criza a scos in evidenta toate elementele structurale neglijate de ani de zile.

- Sunt decis sa reconsturiesc tot sistemul sanitar din temelii, impreuna cu Guvernul. Nu mai poate sa fie amanat acest lucru. Vom demara imediat ce in Parlament vom avea o noua majoritate implicata in binele romanilor.

Stire initiala:

Presedintele Klaus Iohannis va sustine, miercuri, 18 noiembrie, la ora 17,00, o declaratie de presa la Palatul Cotroceni, a anuntat Administratia Prezidentiala.

Seful statului a avut miercuri o noua sedinta de evaluare si prezentare a masurilor cu privire la gestionarea epidemiei de COVID-19. La aceasta sedinta au participat prim-ministrul Ludovic Orban, ministrul Sanatatii, Nelu Tataru, seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta, Raed Arafat, vicepresedintele Societatii Romane de Anestezie si Terapie Intensiva, prof. dr. Dorel Sandesc, seful Sectiei Anestezie si Terapie Intensiva I, Spitalul Universitar de Urgenta Militar Central "Carol Davila", col. dr. Dan Corneci, managerul Spitalului Clinic de Boli Infectioase si Tropicale "Dr. Victor Babes", dr. Emilian Imbri, Elena Ovreiu, lector la Facultatea de Inginerie Medicala din cadrul Universitatii Politehnice Bucuresti.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Primele imagini cu Klaus Iohannis în Coreea de Sud. Șeful statului a mers în zona demilitarizată, alături de soție FOTO
Primele imagini cu Klaus Iohannis în Coreea de Sud. Șeful statului a mers în zona demilitarizată, alături de soție FOTO
Preşedintele Klaus Iohannis şi-a început luni, 22 aprilie, vizita oficială în Coreea de Sud. Şeful statului a depus o coroană de flori, împreună cu soția sa, la Cimitirul Naţional din...
Klaus Iohannis, pe lista scurtă a posibililor înlocuitori ai Ursulei von de Leyen pentru candidatura la șefia Comisiei Europene, într-o analiză Euronews Italia
Klaus Iohannis, pe lista scurtă a posibililor înlocuitori ai Ursulei von de Leyen pentru candidatura la șefia Comisiei Europene, într-o analiză Euronews Italia
Klaus Iohannis a fost inclus pe lista posibililor înlocuitori ai Ursulei von der Leyen la șefia Comisiei Europene, într-o analiză a Euronews Italia, citată de Rador Radio România, în...
#Klaus Iohannis, #Conferinta de presa, #Covid 19, #gestionare criza , #eveniment