Ziare.com

Autostrada Sibiu-Boita trece prin curtile a doi localnici. Lucrarile au fost oprite fiindca statul n-a alocat pana acum bani pentru expropriere

de Sinziana Verestiuc
Miercuri, 30 Septembrie 2020, ora 11:23

   

Autostrada Sibiu-Boita trece prin curtile a doi localnici. Lucrarile au fost oprite fiindca statul n-a alocat pana acum bani pentru expropriere
Dupa sase luni de la inceperea construirii sectiunii 1 Sibiu - Boita, din cadrul autostrazii Sibiu - Pitesti, responsabilii lucrarii au constatat ca traseul ar urma sa traverseze curtile a doi localnici din localitatea Talmaciu, judetul Sibiu.

Constructorul sectiunii, Porr Construct SA, a anuntat faptul ca pe coridorul de expropriere exista constructii care nu au fost incluse in lista exproprierilor pentru acest proiect, fapt care a dus la oprirea lucrarilor, potrivit Arena Constructiilor.

Dupa verificarile pe teren, a fost constatat faptul ca o suprafata totala de 3.660 de metri patrati teren detinuta de doua persoane fizice se suprapune integral cu coridorul de expropriere al obiectivului de investitii. Constructiile se afla pe raza teritoriala a localitatii Talmaciu, judetul Sibiu.

Cele doua imobile nu au fost incluse in lista exproprierilor deoarece suprafetele de teren si constructiile respective nu se regasesc pe listele emise de catre unitatile administrativ-teritoriale care au stat initial la baza hotararii Guvernului pentru expropriere.

Suplimentarea sumei pentru despagubire si declansarea procedurii de expropriere pentru cele doua imobile ar urma sa fie aprobate de catre executiv. Conform unui proiect de Hotarare de Guvern, suma aferenta despagubirilor este de 123.000 de lei

Pentru realizarea lucrarilor aferente Sectiunii 1 Sibiu - Boita din cadrul Autostrazii Sibiu - Pitesti, declansarea exproprierilor a adoptata de catre Guvern in anul 2019.

Contractul de proiectare si executie pentru sectiunea 1 are o valoare de 612.647.863 lei, fara TVA, si a fost semnat in data de 14 aprilie 2019.
Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Citeste mai multe despre autostrada lucrari oprire Curte Localnici
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 20940 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

o tara de curti si ii si opinci

e nemodernizabila

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor