MAE, de Ziua nationala de comemorare a Holocaustului romilor: Notam cu ingrijorare cresterea numarului de acte discriminatorii

Duminica, 02 August 2020, ora 11:08

   

MAE, de Ziua nationala de comemorare a Holocaustului romilor: Notam cu ingrijorare cresterea numarului de acte discriminatorii
Data de 2 August este desemnata Ziua Memoriala a Holocaustului Romilor (numit si Holocaustul Uitat). In acest context, Ministerul Afacerilor Externe (MAE) arata ca a crescut ingrijorator numarul de acte discriminatorii si a discursului instigator la ura indreptat impotriva membrilor comunitatii rome, mai ales in acest context al crizei sanitare.

"Ministerul Afacerilor Externe aduce, astazi, 2 august 2020, un omagiu tuturor victimelor de etnie roma care au suferit pe intreaga perioada a celui de-al Doilea Razboi Mondial. Trecerea sub tacere, timp de mai multe decenii, a suferintelor romilor europeni in lagarele de concentrare a contribuit la perpetuarea prejudecatilor si stigmatizarii acestei comunitati", transmite ministerul intr-un comunicat de presa.

Reprezentantii MAE mai arata ca e necesara o responsabilitate comuna de a inlatura prejudecatile si de a lupta impotriva discriminarii si actiunilor extremiste cu caracter etnic sau rasist. Adoptarea si promulgarea in iulie 2020, a Legii nr. 124/2020 privind instituirea zilei de 2 august ca Ziua nationala de comemorare a Holocaustului impotriva romilor e un semn benefic in acesta directie.

La 2 august 1944, aproximativ 3.000 de romi din lagarul Auschwitz-Birkenau au cazut victime ale regimului nazist. In total, in Europa, circa 500.000 romi au fost ucisi in evenimentele din perioada Holocaustului.

Pentru a onora memoria victimelor, ziua de 2 august a fost declarata drept Ziua internationala de comemorare a genocidului romilor.


Urmareste Ziare.com pe Facebook   si  pe Instagram   Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.
Citeste mai multe despre
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2050 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
Traiannn
rank 5
"Ce spui Frantz"!? Analizand evenimentele din acest an discriminati
sunt TOTI cetatenii Romaniei ce NU apartin clanurilor

tiganesti.
Mai slabiti-ma cu discriminarea, analizand numai casele

rezulta ca cei mai multi bogati apartin acestora. Si, apropo de case acesti indivizi au documentele in regula ,

au platit taxele si impozitele aferente , si-au facut racordarea corecta la utilitati ?
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor